Založ si blog

Protištátni agenti pripravujú kolaborantskú bezpečnostnú stratégiu. Čo sú piliere našej bezpečnosti?

Vždy sa teším na inšpirátorov mojich úvah. Objavil som zaujímavú skupinu inšpirátorov: jednoduchých ľudí. Nie sú to obyčajní ľudia. Jeden z takých neobyčajných ľudí mi svojho času položil otázku čím by som charakterizoval piliere našej bezpečnosti. O ktorých majú dnes plné ústa práve protištátni agenti a kolaboranti. Údajní bezpečnostní analytici, v skutočnosti šarlatáni. Jednoduchá odpoveď znie: „Pilier je to, čo drží nadstavbu a keď sa pilier zrúti, stabilita nadstavby je narušená. Keď sa zrúti viac oporných pilierov, stavba sa zrúti. Či už ide o most, alebo o starobylý chrám.“ Uviedol som to v tomto blogu už pred dlhými mesiacmi a nič sa na tom nemení.

https://petersvec.blog.pravda.sk/2019/12/13/co-su-to-tie-piliere-nasej-bezpecnosti-a-co-je-ich-cementom/

Kedysi bola podľa vtedajších manipulantov, demagógov a šarlatánov pilierom našej bezpečnosti údajne Varšavská zmluva. Pilier sa zrútil! Nestalo sa nič! Lebo to nebol pilier. Preto, že pilierom bezpečnosti zostávali národné armády, národné policajné zbory, národné záchranné a hasičské zbory, národné spravodajské služby. Čo by sa stalo, ak by prestalo existovať NATO? Znovu sa nestane nič. Pokiaľ si zachováme niečo na vycerenie zubov proti vonkajším ohrozeniam, čiže vyváženú a funkčnú národnú armádu. Riadenú politickými vlastencami, s vlasti absolútne oddaným kvalifikovaným velením. Pokiaľ si zachováme niečo na dolapenie kriminálnikov, čiže národnú políciu. Pokiaľ si zachováme niečo na riešenie katastrof, čiže národné hasičské a záchranné zbory, Pokiaľ si zachováme niečo na kvalifikované analýzy ohrození, čiže národné spravodajské zbory. Pilierom našej bezpečnosti sú národné ozbrojené sily a zbory, národné dobre fungujúce centrálne úrady. Vedené kvalifikovanými vlasteneckými politikmi. To sú piliere našej bezpečnosti. Žiaľ, práve tí dnešní politici zlyhali a zlyhávajú. Ich pochybenia si zlízali chudáci policajti, obetaví vojaci, vyčerpaní zdravotníci a najviac si ich zlížu predovšetkým jednoduchí ľudia, ktoré budú hlavnými obeťami nevládnutia.

Základ zmien v bezpečnostnom systéme nie je v prijatí nenávistníckej, nekvalitnej, zideologizovanej bezpečnostnej stratégie. Jej formulácie dokazujú nielen tuposť politického vedenia a autorov, ale najmä nutnosť zmeny koncepčných prístupov. Noví vládcovia majú v bezpečnostnej časti programu mnoho zvráteností. Je isté, že kolaboranti presadia protištátne znenie strategických dokumentov. Nepochopiac, že skutočná bezpečnosť a obranyschopnosť je najmä o špičkovom strategickom, teda vlasteneckom myslení. Toto nepíše šarlatán, ale šéf tímu autorov prvej Vojenskej stratégie v histórii.

Strategické je výlučne a len to, čo chráni najvyšší národno-štátny záujem, štátnosť z  hľadiska dlhodobého prežitia štátotvorného národa. Lebo silná štátnosť je podmienkou prežitia národa. V malých ozbrojených silách a zboroch sa strategické myslenie začína už na podplukovníckej úrovni. Nemám na mysli stále vysoký počet chovných, ale rozhodujúcu skupinu ťažných vysokých dôstojníkov a úradníkov porovnateľnej úrovne. Vojny a krízy vyhrávajú mozgy a srdcia! Bezpečnosť aj obranu zabezpečia len vlasteneckí realizátori, ktorí majú mozgy aj srdcia, aj vlasteneckú dušu. Vedení rovnako vlasteneckými a osvietenými politikmi. Nie nepolitikmi. Inak nepotrebujeme ani úradníkov, ani uniformovancov, ani politikov. Iné typy vodcov a realizátorov vôbec nepotrebujeme, môžu ísť k tým, ktorí si ich platia ako agentov. A bavíme sa aj o vojnách vyhratých bez výstrelu. Akú sme my pred rokmi vybojovali pri získaní štátnosti. Po vzore etnického Slováka maršala Andreja Hadíka, po ktorom sme nazvali Národnú akadémiu obrany, zrušenú primitívnymi deformátormi reformy vojenského školstva.

Na to, aby sa bezpečnosť dala zaručiť bude potrebná obrovská politická odvaha a absolútne odhodlanie aj nekompromisnosť pri eliminácii manipulátorov, agentov cudzích záujmov, kolaborantov. Odolávať bude treba tlaku tak lobistov-trafikantov ako aj lobistov-oligarchov. Zo strany hŕstky realizátorov, ktorých budúce vlastenecké politické vedenie identifikuje, nebude stačiť len vysoko nadštandardné strategické myslenie. Budú potrebovať aj odvahu v čase formulovania koncepčných a realizačných dokumentov prezentovať odborný pohľad, často spojený so schopnosťou povzniesť sa nad vlastné predsudky. Po prípadnom osvojení koncepcie politikmi budúcej vlády národnej záchrany budú musieť uniformovaní lídri prejaviť disciplinovanosť a nekompromisnosť pri ich realizácii. Píšem to pre tých uniformovancov, ktorí vnútorne cítia, že majú mozog, srdce aj dušu na pravom mieste pre svoj národ a štát. Týka sa to aj politických Slovákov hlásiacich sa k národnostným menšinám. Aby raz boli pripravení prevziať zodpovednosť. Raz, keď sa skončí tento národný marazmus, matovičovizmus.

Cieľom má byť eliminácia nepremyslených zákonných a organizačných zmien bez kvalifikovaného zhodnotenia ich negatívnych dôsledkov najmä na životné národno-štátne záujmy našej vlasti. Písal som o nich už pred dlhými mesiacmi. https://petersvec.blog.pravda.sk/2019/11/08/lekcia-z-geopolitiky-co-su-zivotne-zaujmy-vlasti/

Presadenie zlepšení bude nesmierne ťažké, ale je realizovateľné a najmä potrebné. Je v záujme Slovenska, jeho občanov. Určite ich nepresadia protištátnostní slniečkári, agenti cudzích záujmov a kolaboranti, ktorí žiaľ podvodom ovládli štát. V nasledujúcom blogu sa podelím o neuveriteľne hodnotný komentár jedného z čitateľov mojich blogov.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Lukašenko

Mlátili ju hlava-nehlava. Bieloruska na toaletnom papieri opísala brutalitu Lukašenkovho režimu

16.04.2024 09:12

Kacarynu Novikavovú zatkli v júni 2023, keď mala na sebe iba nočnú košeľu.

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1189564x
Priemerná čítanosť článkov: 4540x

Autor blogu

Kategórie