Založ si blog

Akého národného lídra ľudia očakávajú? Môže takým byť Pellegrini?

Odkedy som sa po dlhoročnej prestávke rozhodol publikovať, ozývajú sa mi mnohí ľudia. Malá časť spomedzi nich sa prejaví svojou agresivitou a vulgárnym vyjadrovaním nesúhlasu. Na vyjadrenie môjho postoja k takým neexistuje lepšia metóda, ako povznesenie sa. Tak vysoko, ako zvyknem lietať. Rozhodujúca väčšina reakcií od bežných ľudí provokuje nové pohľady, neraz úprimne potešia, ale najčastejšie ma inšpirujú. Určite nepreženiem ak poviem, že sú to neobyčajní ľudia. Každý svojim spôsobom. Jeden z komentárov ma mimoriadne zaujal a je výsostne aktuálny. Istý pán Ľ., ktorý nechcel byť menovaný, priezvisko mu teda nechám, napísal doslovne nasledujúci komentár, ktorý citujem celý.

Kto je u mňa Slovák. Ak chce Slovensko zostať Slovenskom aj v týchto pofidérnych časoch, tak na jeho čele musí byť Slovák s veľkým „S“! Človek, ktorý vie v zásadných veciach, ktoré škodia Slovensku, povedať jasné NIE. Človek, ktorý je čistý po duševnej aj fyzickej stránke. Človek, ktorý nie je poznačený minulosťou a vie a má víziu pre zachovanie Slovenska a jeho suverenity aj do budúcnosti. Človek, ktorý si dokáže získať srdcia väčšiny Sloveniek a Slovákov-Slovenov. Človek, ktorý bude robiť nie pre svoje osobné záujmy a záujmy cudzích skupín, ale osobnosť, ktorá bude robiť pre verejné blaho nás všetkých Slovákov. Jednoducho tento človek sa musí s takýmito vlastnosťami narodiť a musí ich v srdci nosiť počas celého svojho života! Človek, ktorý dokáže obrániť to, čo naši predkovia v ťažkých časoch nadobudli a to, čo tvorí podstatu nášho bytia, žitia a prežitia a to, bez čoho jednoducho národ a ľudstvo neprežije. A tou podstatou je voda, pôda, viera a prostredie, vhodné na prežitie! Človeka, ktorý myslí globálne, ale robí a koná lokálne. Človek, najlepšie rodinne založený muž, ktorý je obklopený ľuďmi, ktorí sú obdobného zmýšľania a konania. Človek – osobnosť, ktorá dokáže zriadiť ministerstvo (úrad) „Ochrany vody, pôdy a tvorby obživy a nehanbila by sa toto odvetvie postaviť na špic a na najvyššiu prioritu Slovenska! Mala by to byť osoba, ktorá už má niečo odžité, dokáže a hlavne chce veci riešiť v prospech Slovenska a osoba, ktorá dokáže aj svoj vlastný zdravý sedliacky um, ktorý je pri veľa veciach potrebný. ‚Ži a nechaj žiť‘. ‚V kvapke vody sa skrýva celý život‘. ‚Ak chceš zmeniť svet, tak nauč deti dopestovať si vlastnú obživu‘. ‚Národ, ktorý si zničil zem, zahynul‘.

Neuveriteľné strategické myslenie. V pár vetách vyjadrená podstata aj túžba po národnom vodcovi. Takom, pred ktorým nás masívnym premývaním mozgov už desaťročia vystríhajú. Pritom po ňom ľudia túžia. Po slovenskom Putinovi! To som si dovolil. Verte mi, v podobnom duchu mi napísali mnohí. Srší to aj z tých riadkov, ktoré som vyššie citoval. Jedna čitateľka mojich blogov si myslí, že to môže byť Pellegrini. Je nesporné, že veľká časť atribútov z citátu mi je osobne blízka. Pritom nikto nie je dokonalý. Nikto nemá čistú minulosť podľa kritérií svätcov. My pamätníci vieme, že obidva režimy majú svoju totalitnosť, aj vážne muchy. Ak bol niekto formovaný v bývalom režime, vtedajšie školstvo ho nemohlo viesť k slovenskému vlastenectvu. Práve naopak, akúkoľvek slovenskú národnú hrdosť potláčalo tak, ako dnešné. Narodili sme sa teda v zlom čase a svoju hlbokú oddanosť Slovensku a slovenskosti mnohí získajú až po zmúdrení.

Nemyslím si, že takým vodcom môže byť Pellegrini. Hoci je nesporne sympatický mnohým, za vodcu nám ho podsúvajú mediálni a prieskumní manipulátori v pozadí, to je veľmi podozrivé. Oni nie sú nezávislí. Nejdem útočiť, ale vždy mi bude podozrivý každý, z ktorého prieskumy urobia náhleho skokana dokonca aj proti logike počtov. Najmä ak to robí agentúra, ktorá nájde na Slovensku pomaly polovicu liberálov, zároveň tu nájde iba štvrtinu konzervatívcov. Všetko podľa ich umelo vytvorených, nikde nedefinovaných a pre bežných ľudí neznámych, politruckých a manipulačných kritérií.

Každé organizované spoločenstvo potrebuje nejakého vodcu, hlavu rodiny. Ľudia túžia po kvalitnom ochrancovi. Ľudia nie sú hlúpi, oni si ho vytipujú a napokon si takého raz aj vyberú. O to skôr po súčasných skúsenostiach šliapnutia totálne vedľa. Potom, keď skúsia výhody kvalitného vedenia, začnú si ho vyberať pravidelne. Druhá strana protištátnikov bude zas zabraňovať tomu, aby si ľud nebodaj vytipoval naozajstného vlasteneckého lídra. Každý človek so zdravým sedliackym rozumom, čiže so strategickým myslením, s celkovou zrelosťou, s politickým nadhľadom a prehľadom, s úprimnou vlasteneckou dušou, musí odmietnuť podsúvaných liberálov. Dovolím si tvrdiť, že veľká väčšina krajanov považuje Putina za vzor našej slovanskej duše, ľudia hľadajú presne takého.

Ľudia čakajú dokonalosť, aj keby mala byť hraná a slabý herec to nemá ľahké. Ani Putin nie je dokonalý a nie je ani herec, čo dobre chápem. Ani všetci uctievaní a zbožňovaní vodcovia a hrdinovia iných národov neboli dokonalí. To je na ľuďoch krásne, že sme ľuďmi vo svojej nedokonalosti. Ibaže veľkých ľudí od tých bežných niečo odlišovalo. Veľkí ľudia vždy vedeli, kde je hranica a čo je dôležité. Vedeli, kde je ich miesto, mali srdce aj dušu na pravom mieste. Ich srdce bilo pre svoje národno-štátne spoločenstvo a nie pre záujmy cudzích. Vedeli tiež, ktorému organizovanému spoločenstvu, čiže národu, patrí ich duša. Akási slovansko-slovenská hrdá, vzdorovitá, robotná, húževnatá, zlo a porobu odmietajúca, slobodná, tradicionalistická, konzervatívna, antiliberálna duša je v našej genetickej výbave od narodenia, až výchovou je neraz potlačená. 

Teší ma, že ľudia majú idol, že túžia po princovi, ktorý ich zachráni a ochráni. Je krásne mať ideál, pre národ je šťastie mať národu, štátu oddaného vládcu, lebo ten si vyberie múdrych spoluvládcov. Takému nebude prekážať, že bude kontrolovaný ľuďmi. Taký nedovolí, aby bol manipulovaný a vydieraný nevolenými mimovládkami-protištátkami. Ľudia už vedia, že to nie je ten, ktorému omylom dali vo voľbách do rúk moc. Toho pravého na dnešnej politickej scéne určite nemáme, teda ním garantovane nie je ani nesporne zručný konjunkturalista, oportunista a idol manipulačných médií Pellegrini. Verím, že ľudia sa v budúcich voľbách poučia,  budú vyberať múdro a vyberú si neobyčajnosť. A že medzitým sa niekto objaví. Nanešťastie, ešte predtým, ako bude dobre, bude načas oveľa horšie. Len pamätajme a nezabúdajme.

Z ekonomickej hrôzy, do ktorej nás dostáva popri COVIDe najmä nevládca, nás nevyvedie ďalšia ovca ani baran na čele. Určite to nebude nik, kto sa bojí robiť odvážne rozhodnutia, ani oportunista a konjunkturalista, ktorého pri každom rozhodnutí zaujíma len to, či sa bude páčiť manipulačným médiám a západu, alebo či nenahnevá oligarchov a sponzorov v pozadí. Najlepším dôkazom toho, že princom týchto skupín je Pellegrini bol samotný prieskum verejnej mienky. Jeho jediným účelom bolo vyslanie signálu do poslaneckého klubu Smeru „s Ficom vám výnosné funkcie nepadnú“, choďte k Pellému. Ide im totiž o zväčšenie portfólia zla liberalizmu v parlamente, pre prípad rozpadu súčasnej extrémne neschopnej vlády a následného preskupovania síl. Pravidlo je jednoduché: robím opak toho, čo chcú a podporujú nepriatelia štátností, vrátane tej našej. V tom kontexte je Ficom deklarované konzervatívne ľavičiarstvo nesporne menšie zlo (aj po jeho hrubých chybách a prešľapoch z minulosti) bez toho, aby som ho kedykoľvek bol ochotný voliť.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190003x
Priemerná čítanosť článkov: 4542x

Autor blogu

Kategórie