Založ si blog

Eliminácia ozbrojených síl – národná samovražda

Post-lisabonský neštát-superštát EÚ už teraz zlyháva vo všetkých hlavných pilieroch štátnosti. Pretože nie je štát, ale uzurpuje si právomoci štátu. Pretože európsky národ neexistuje. Pretože európske vlastenectvo nemôže existovať. V oblasti bezpečnosti aj preto zlyháva úplne. Jej zásadnou redukciou. Podporou ilegálneho správania, akceptovaním kriminálnikov v masách ilegálnych migrantov. Ale aj v oblasti ochrany verejnosti – v bezpečnosti lietania, v potravinovej, v ekologickej, v liekovej bezpečnosti. Hypercentralizácia EÚ nie je o demokracii, je o moci oligarchie, čiže vlády menšiny nad drvivou väčšinou.

Eurobyrokracia neoplýva odbornosťou, ale prekypuje „európskou“ lojálnosťou. Eurobyrokracia nemá vlasť, je lojálna iba moci a svojim privilégiám. Charakteristickou črtou socializovaného kapitalizmu „európskeho“ typu je vytváranie dlhov. Dlhy sú socializované, pričom zisk je privatizovaný. Štátny dlh Slovenska je okolo 40 miliárd eur. Pritom za členstvo v EÚ sme doteraz zaplatili asi 10 miliárd eur. Takže štvrtina nášho štátneho dlhu priamo súvisí s našimi členskými poplatkami. Podobne sú na tom ostatné členské štáty EÚ. Pomáha to iba oligarchii.

Za tie peniaze sme už dávno mohli vybudovať malé a špičkové ozbrojené sily, zmodernizovať verejné nemocnice. Zabezpečiť modernizáciu a vybavenosť policajných aj záchranných zborov, vrátane účinných preventívnych opatrení. A tým radikálne znížiť počet obetí nehôd a iných nešťastí, ktoré sa ročne počítajú na stovky. Namiesto plagátov o humanizme, rovnosti a nadprávach mikro-menšín. Namiesto korupčných reklám na propagáciu EÚ, ktorých dôsledkom je autocenzúra postojov odhaľujúcich antidemokratickú podstatu súčasnej EÚ. Nemyslím nedemokratickú, dobre čítate – antidemokratickú. Namiesto neúmernej spotreby byrokracie a prevádzky neprehľadného množstva inštitúcií EÚ.

Ak dovolíme vznik nadnárodných ozbrojených síl a zborov EÚ, naše poplatky do EÚ sa budú nutne zvyšovať. Násobne oproti súčasnosti. Naša obranyschopnosť bude eliminovaná. Proklamovaný „spoločný“ obranný potenciál bude radikálne znížený. Tam nebude platiť synergický efekt kde 1+1=viac ako 2. Stane sa presný opak – 1+1=menej ako 1. Výsledok? Závažné bezpečnostné ohrozenia budú radikálne zvýšené. V čase, keď nám cudzí politici do priestorov bez hraníc naťahali státisícové masy nepreverených osôb. Čiže spôsobili zásadné zvýšenie vnútorných ohrození, ktoré sa môžu preliať do členských štátov.

Všetky jadrové mocnosti sú ohrozením tak pre seba, ako aj pre ostatných. Lebo jadrové zbrane sú samy osebe ohrozením. Lebo superveľmoc EÚ, ak bude trvať na štatúte superveľmoci, bude sa nutne musieť stať jadrovou superveľmocou. Pridaním ďalšieho aktéra do jadrového klubu – Nemecka v prestrojení za EÚ. Prostredníctvom presadenia „spoločných/federálnych“ ozbrojených síl EÚ si každý z nás strelí smrteľný náboj do vlastnej hlavy. Voľbou liberalizmu každý z nás spácha národnú samovraždu.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190836x
Priemerná čítanosť článkov: 4545x

Autor blogu

Kategórie