Založ si blog

Financie na boj s COVIDom existujú: okamžité stopnutie a presmerovanie dotácií pre protištátky.

Zápas s koronavírusom prebieha na niekoľkých frontoch. Je to vojna, pričom je známe, že na vojnu treba peniaze, peňeži a peňáze. Kde ich nabrať, Existujú veľmi pohotové zdroje, z ktorých sú výdatne živené protištátne mimovládky. Treba zriadiť štátny fond boja proti koronavírusu a tento prvotne financovať z nasledujúcich zdrojov.

Po prvé, EÚ umožniť, aby popri tradičnému tlačeniu inflačných peňazí účinne pomohla existujúcimi zdrojmi tak, že okamžite zdaníme masívnou 80% spotrebnou daňou všetky reklamy na oslavu „úspechov“ eurofondov vo všetkých takto skorumpovaných médiách. Z viac ako 180 miliónov z eurofondov, používaných na protištátnu propagandu a manipuláciu verejnej mienky, sa tým nazbiera nie bezvýznamná suma.

Po druhé, všetkým protištátnym politickým mimovládkam „progresívno-liberálneho“ zamerania umožniť, aby prakticky dokázali svoju proklamovanú „expertízu“ v bezpečnostných otázkach, aj svoju proklamovanú filantropiu, úplným zastavením akejkoľvek domácej štátnej podpory z rozpočtu. Tiež uvalením rovnakej masívnej 80%-nej spotrebnej dane na všetky mimoštátne zdroje, aj na nadštandardné neproduktívne príjmy ich predstaviteľov, čiže na sumy prevyšujúce priemerný príjem v spoločnosti. Takto získané zdroje presmerovať do fondu boja proti koronavírusu. Vyzbierané zdroje nepochybne prispejú do fondu ďalšími vysokými desiatkami miliónov, namiesto boja proti štátnosti.

Po tretie, okamžité zastavenie všetkých investičných projektov na podporu protištátnej časti tretieho sektoru, určených na údajné posilnenie bezpečnosti a  chápania demokracie a slobody ich sponzormi (napríklad na výstavbu kongresového centra GLOBSECu) a umožniť im aktívnu účasť na riešení bezpečnostných otázok prispením týchto schválených zdrojov do fondu na boj s koronavírusom. Takto získané ušetrené zdroje len na tento rok sa budú pohybovať vo vysokých 8-ciferných hodnotách.

Vrchnosť EÚ, predstavitelia EÚ, spoločne s domácimi protištátnymi agentmi cudzích záujmov, budú môcť dokázať svoju solidaritu s občanmi tým, že tieto opatrenia úprimne, nahlas a otvorene podporia. Bola by to výdatná pomoc pri očakávanom prepade HDP v dvojciferných číslach.

Takto výdatne vyživovaný fond prednostne použiť na nasledujúce vybrané prioritné opatrenia:

V oblasti prevencieprvom rade radikálne zvýšiť testovacie kapacity vo všetkých vstupných bodoch, vrátane otvorenia obmedzeného počtu letov na z dvoch najväčších medzinárodných letísk. Počet letov bude závisieť od kapacity testovacích centier. Odlietajúci cestujúci nie sú ohrozením. V druhom rade preplatiť všetky potrebné opatrenia na ochranu obetavých predávajúcich v obchodoch poskytujúcich životne dôležité produkty. V treťom rade ich nasmerovať na pomoc pôdohospodárom, ktorí budú pomáhať pri štátom definovaných opatreniach na obnovenie a zaručenie udržania maximálnej miery sebestačnosti v základných potravinách, čím zásadne pomôžeme zabrániť zimnému hladomoru najzraniteľnejších nízkopríjmových skupín.

V oblasti zabezpečenia liečby a karantényprvom rade z týchto zdrojov posilniť provizórne kapacity na karanténu a liečbu, vrátane technického vybavenia napr. tlakovými kyslíkovými maskami a ochrannými prostriedkami. V druhom rade podporiť a motivovať prvolíniový personál, zabezpečujúci liečbu a prevenciu, ktorý je vo svojej činnosti ohrozený nákazou, ale aj vyčerpanosťou a teda znížením vlastnej imunity. Predovšetkým zdravotnícky, ale aj personál ozbrojených síl a zborov v aktívnom nasadení v ohrozených oblastiach.

Už máme 400 infikovaných a jednu obeť (platí 1.4. o 12:00). Aj keď v porovnaní s celou EÚ sme jedným infikovaným na 13 426 tisíc obyvateľov na tom 13,4 násobne lepšie ako priemer EÚ s jedným infikovaným na 1 100 obyvateľov, vývoj a ohrozenie nárastom najmä v menej disciplinovaných komunitách netreba podceňovať. Uvedené zdroje by boli preto výrazným príspevkom v boji proti niečomu, v čom práve tzv. liberálno-„demokratický“ svet totálne prehráva a zlyháva.

Najplastickejší dôkaz o tomto konštatovaní poskytuje fakt, že 75% celosvetových infikovaných (samotná celá EÚ 46,5%) a viac ako 80% všetkých obetí (samotná celá EÚ 66,1%) žije v tzv. liberálnych „demokraciách“ (medzi ktoré na tento účel zatiaľ nerátam tri zo štyroch štátov V4). Korelácia musí niečo znamenať. Prinajmenšom hovorí o „Achilovej päte“ liberálneho demokratizmu a jeho zraniteľnosti, krehkosti. Pochopiteľne, bude to platiť len dovtedy, pokiaľ sa nenájdu nejaké nevyvrátiteľné, nepropagandistické, nehybridno-vojnové dôkazy o tom, že Čína v úvode o masívnom množstve infikovaných a obetí ani nevedela, alebo že po zistení skutočnosti štatistiky hrubo skreslila resp. zatajila. Je to málo realistické. Chýba motív takého činu.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190972x
Priemerná čítanosť článkov: 4546x

Autor blogu

Kategórie