Založ si blog

Predvolebné proroctvo z blogu sa napĺňa. Časovaná bomba sekundárnych dôsledkov COVIDu už buchla. Ďalšia tiká.

Tak je. Poprosím, pozorne si prečítajte. Vybuchla nám časovaná bomba sekundárnych dôsledkov COVIDu, a tiká časovaná bomba terciálnych dôsledkov. Hladomoru a občianskeho vzdoru, odporu! Veľká časť textu, ktorý pripomínam v nasledujúcich riadkoch je z blogu, ktorý som publikoval už 25. februára 2020. Teda dávno predtým, ako predchádzajúca vláda reagovala na ohrozenie a robila čokoľvek. https://petersvec.blog.pravda.sk/2020/02/25/tika-casovana-bomba-sekundarnych-dosledkov-koronavirusu/ Vyzerá ako proroctvo, ktoré sa naplnilo a naďalej potvrdzuje. Pritom som použil len vedomosti, aj skúsenosti z praxe a pozorovania, analyzované použitím dedičstva predkov: zdravým sedliackym rozumom.

Vtedy boli našim akútnym problémom voľby. Písal som, že problémom je najmä ich nepredvídateľný výsledok, pretože vždy ide o lotériu. A upozorňoval som na ohrozenie možnosťou, že výrazný podiel na moci získa ideológia, ktorú drvivá väčšina Slovenska odmieta. Agresívny extrémistický liberalizmus. Tí najagresívnejší extrémisti vo voľbách prepadli, alebo získali veľmi malý podiel na moci. Ale prvenstvo získala časť s agresívnym extrémistickým liberalizmom spojených politických prejavov. Chaotizmus, oportunizmus, podsúvanie sa cudzím požiadavkám a pseudohodnotám, vnucovanie niečoho, čo väčšina národa nechce, nepotrebuje, čo nemôže pochopiť. A do funkcií aj parlamentu presadila aj exponentov liberálneho extrémizmu.

Už vtedy, pred 6 týždňami som písal, že celý svet má iný problém. Len čerstvo dostal označenie COVID-19, na začiatku bol, aj teraz je známejší pod názvom koronavírus. Konštatoval som, že jeho dôsledky sú rovnako nepredvídateľné a dnes už môžem povedať devastačné, ako dôsledky naivity menšiny na výsledok našich volieb. V čase, keď bolo infikovaných pár desiatok tisíc ľudí, najmä v Číne, som si dovolil tvrdiť, že vírus by sme naozaj nemali podceňovať, predovšetkým jeho sekundárne dôsledky. A položil som si základnú otázka, či krízu, vyplývajúcu zo sekundárnych účinkov koronavírusu môžu zvládnuť protištátni amatéri?

Ani vtedy som sa nechcel zaoberať lekárskymi a vedeckými aspektmi tejto vtedy hroziacej, dnes už reálnej pandémie., ktorú za pandémiu WHO označilo až 8. marca, teda o 12 dní neskôr. V blogu som sa zaoberal výlučne jej bezpečnostnými dôsledkami na náš štát, na našu spoločnosť. Za prvý bezpečnostný aspekt som označil nevyspytateľnosť inkubačnej lehoty. Tvrdil som, že v prostredí hyperprehustených miliónových metropol Číny, iných častí Ázie, Afriky, ale aj vyspelého sveta, bude každý nakazený po dlhý čas prenášať vírus.Tvrdil som: „Nenahovárajme si, že vo svete so silnejšími hygienickými návykmi menej“. Rád by som sa bol mýlil.

Konštatoval som, že globalizácia vstúpila aj do tejto sféry ohrození. Ukázalo sa, že priamo súvisia s globalizáciou. Počet infikovaných už k dnešnému dňu prekročí 1,5 milióna. V čase blogu bola úmrtnosť 2%, dnes je celosvetovo 5,75%, v liberálnom svete 6,33% a v samotnej EÚ 8,23%. Najviac postihnutými centrami sú centrá globalizácie a vnucovania cudzích liberálnych hodnôt: EÚ a USA, zatiaľ v tomto poradí. Liberálny západ má 79,3% infikovaných a 87,4% všetkých obetí. Samotná EÚ má stále absolútne svetové prvenstvo so 43,6% infikovaných a 62,5% celosvetových obetí. „Zachraňuje“ a neslávneho prvenstva „nás“ zbaví len očakávaný radikálny nárast infikovaných v rozvojovom svete.

Ani vtedy, ani teraz nie je dôležitý pôvod pandémie, či už v laboratóriách kartelov a koncernov farmaceutického priemyslu, prípadne v CIA, alebo vo vojenských laboratóriách. Logiku nedáva ani prípadný pôvodný zámer v poškodení čínskej ekonomiky, ani pôvodný možný zámer vývoja ako biologickej zbrane. Lebo dôsledky poškodzujú všetkých, aj pôvodcov.

Zatiaľ sa našťastie pre nás, nepotvrdzuje hororový scenár, že sa môžu v najhoršom variante vírusom za niekoľko mesiacov nakaziť až vysoké stovky miliónov ľudí. Ukazuje sa, že to bude „iba“ niekoľko miliónov. Ale všetky indície nasvedčujú tomu, že epicentrum sa prenesie práve do častí sveta, odkiaľ prichádza drvivá väčšina nelegálnych migrantov, pandémia už prepukla v migrantských táboroch. Ktorých vznik vyprovokovala nekonečná neschopnosť a nekvalifikovanosť európskej liberálnej extrémistickej elity v honbe za mocou a ovládnutím národov. Infikovanosť rastie aj tam, odkiaľ prichádzajú potraviny.

V blogu som pred 6 týždňami tvrdil, že z bezpečnostného hľadiska sú oveľa dôležitejšie sekundárne účinky pandémie koronavírusu. Tie vyplývajú z vplyvu na čínsku, aj svetovú ekonomiku. Na rast cien, vyvolávajúci nedostatok niektorých komodít a produktov, globalizačne centralizovaných v štátoch s kvalitným, ale lacným personálom. Vtedy predpoklad, dnes fakt.

Nedostatok súčiastok vyrábaných v Číne už vtedy cítili výrobcovia celosvetovo. Stratu odbytu produktov v samotnej Číne už kruto pociťuje náš jednostranne zameraný automobilový a elektronický priemysel, ktorý má významnú časť zákazníkov v postihnutých oblastiach. Práve to, čím sa tak chvália naši doterajší nemúdri vládcovia, sa nám kruto vracia.

A neschopnosť politikov vyvoláva terciálne ohrozenie hladomorom, podvýživou, nedostatkom základných potrieb. A s tým úzko súvisiacich sociálnych nepokojov. Pokiaľ bude ich obeťou len rozpad EÚ v jej diktátorskej a vydieračskej forme, všetkým sa nám stane dobre. Kríza sa nemôže vyhnúť produkcii istej časti potravín. Pocíti to celý svet a veľkí sa už správajú sebecky. Ako som už vtedy písal, možno sa čoskoro ukáže, že záchranou môže byť práve Rusko, proti ktorému stále platia sankcie, uvalené nezodpovednými politikmi, eurobyrokratmi a ich domácimi pätolízačmi, aj kolaborantmi a agentmi. Práve takých sme si zvolili.

Už sa potvrdzujú dôsledky, na ktoré som upozorňoval už pred dlhými týždňami. Štáty registrácie drvivej väčšiny našich potravinárskych maloobchodných sietí už sú a budú nútené zabezpečiť najskôr svoje domovské trhy. Iba ak niečo zostane, to sa predražene dostane na náš trh. Medzitým so zdecimovanou kúpnou silou masívneho množstva nezamestnaných nebude za čokde a čo nakupovať. Už chýbajú lieky, vyrábané koncentrovane v ovplyvnených oblastiach. Monopolizáciu a koncentráciu farmaceutického priemyslu pocítili len nedávno tisícky pacientov v inom lieku. A to išlo len o lokálne zemetrasenie v Taliansku. Nie o pandémiu, ktorá v kritickom čase jari vyradila z produkčného procesu stámilióny ľudí.

Tvrdil som, a potvrdzuje sa to, že štátu aj ľuďom budú chýbať peniaze na zabezpečenie základných životných potrieb: jedla, tepla, vody, strechy nad hlavou, ošatenia. Už vtedy som konštatoval, že Slovensko zdroje má: v podzemí a v haldách máme masívne zásoby striebra aj zlata. Ktoré chcú potenciálni víťazi darovať cudzím výpalníkom. Máme dostatok elektrární, zločinnou privatizáciou presunutých do rúk cudzích výpalníkov. Disponujeme určitými zdrojmi uhlia v baniach, ktoré nemúdri politici chcú zatvoriť, a mocou nadržaní náhradníci z extrémistického protištátneho liberálneho tábora to veľmi rýchlo dokončia. A budú vybľakovať o solidarite, o nutnosti jednoty EÚ, strašiť našou malosťou!

Už pred voľbami som konštatoval nasledujúce dnes už proroctvo: „Ak nastane čo len časť možných sekundárnych dôsledkov pandémie, jej riešenie si bude vyžadovať silný štát, režim, vlastencov v riadiacich stoličkách. Kvalitné a kvalifikované expertné tímy na riadenie krízy. S ešte kvalifikovanejším politickým riadením. Nie amatérov, pomocné sily protištátok, agentov, kolaborantov vo všetkých najvyšších ústavných a vládnych funkciách. Bude potrebná politická odvaha urobiť neraz nepopulárne opatrenia. Možno aj použiť donucovaciu silu štátu. Veľmi rýchlo po voľbách. S nariadením produkcie základných potravín pre cudzích vlastníkov veľkofariem, namiesto technických plodín na svetový trh a zisky. Bude treba obnoviť zdecimovaný stav dobytka, prasiat, oviec, hydiny. Zastaviť vývoz dreva, obnoviť niektoré zrušené prevádzky. Napríklad na výrobu základných liekov, ale aj cukru, múky a podobne… Bude sa treba postarať o vracajúcich sa ľudí zo zahraničia, ktorí nie všetci tam budú vítaní, lebo všetky štáty budú čeliť podobným problémom.

Písal som aj tieto slová: „Niekto môže povedať, že straším. Ale krízové plánovanie sa vykonáva pre najhorší variant. Už dávno mali všetky zodpovedné strany kričať na poplach. Už dávno mali aj protištátni liberálni extrémisti natvrdo oznámiť, že odvolávajú svoje zákerné plány na príjem nelegálnych migrantov. V čase hroziacej krízy dokonca aj legálnych. Že musíme byť pripravení zatvoriť hranice. Že si vôbec uvedomujú možné dôsledky číhajúcej krízy. Ak na to medzi svojimi aktivistickými politruckými amatérmi vôbec majú nejakých expertov. A preto zriaďujeme domobranu.“ Iba časť z toho sa medzitým realizovala.

Ale vo svojom blogu som si pred voľbami dovolil ešte niečo nehoráznejšie, keď som kládol aj nasledujúce otázky: „vie si niekto zodpovedný predstaviť na mieste krízového premiéra narkomana? Alebo slabocha, úžerníka a usvedčeného podvodníka, ktorý za 5 rokov prezidentovania nemá ani najmenší hmatateľný výsledok? Alebo iného slabocha, ktorý sa na pár mesiacov vyparil z parlamentu a pri náznaku osobnej krízy len hryzie? Prípadne nedovzdelancov a tliachajúcich demagógov, pre ktorých sú dôležitejšie nadpráva 3% mikromenšín, ako práva a živobytie drvivej väčšiny?

Ďalej som pokračoval: „vieme si predstaviť vo funkciách rozhodujúcich pre zvládanie krízy nezrelých mládencov a devy bez praxe, šašov, kolaborantov, zradcov, alebo zbabelcov a oportunistov, ktorí ešte stále vybľakujú o nepriateľovi z Ruska? Ktorí posielajú vojská na provokovanie Rusov tesne pri ich hraniciach? Ktorí ani nedokážu stiahnuť ohrozených a dnes už nežiadúcich vojakov z inej časti sveta, v ktorej robíme poskokov a užitočných idiotov?

Vo voľbách som považoval za: „Oveľa podstatnejší vzťah k štátu. Nepodceňujme realitu. Ak nepôjdeme voliť, alebo navolíme liberálnych protištátnikov, potom sa nečudujme ak sa scenár naplní a v jeho dôsledku na svoju ohlúpnutosť pod tlakom cudzími peniazmi zaplatenej demagógie ako národ a štát na krízu kruto doplatíme.“ Voľby už nevrátime, ale je načase sa poučiť. Nie, nie som prorok, som len analytik. Pokojne si prečítajte pôvodný blog. A trvám na tom, že všetko sa potvrdzuje. Počúvajte tých, ktorí o krízovom manažmente, o vládnutí, o hľadaní riešení niečo vedia.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1187508x
Priemerná čítanosť článkov: 4532x

Autor blogu

Kategórie