Založ si blog

Kto sa má báť Generálneho prokurátora, polície, súdov, moci?

Od bývalého vyšetrovateľa, dnes advokáta, sme si vypočuli, že vraj generálneho prokurátora sa musíme báť všetci. Absolútne v žiadnom prípade nesúhlasím. Represívnych orgánov sa nesmie báť žiadny poctivý človek. Pýtam sa, prečo by sme sa my, drvivá väčšina poctivých ľudí, ktorí sa usilujú dodržiavať zákony napriek ich obrovskému rozsahu a zámernej neprehľadnosti, mali báť prokurátora alebo polície, tajných služieb, alebo sudcov resp. súdov, moci?

Kvalifikovaných represívnych orgánov od vyšetrovateľov až po sudcov sa naozaj majú báť všetci. V prvom rade tí, ktorí páchajú úklady proti štátnosti, lebo sa nazývajú vlastizradcovia. Tí, ktorí kolaborujú s cudzími mocnosťami (aj keď sú to spojenci) za hmotné a iné výhody, lebo sa nazývajú kolaboranti. Tí, ktorí za hmotné a iné výhody dodávajú informácie cudzím službám (aj keď sú to spojenci), lebo sa nazývajú agenti. Tí, ktorí za hmotné a iné výhody znevýhodňujú domácich živnostníkov a podnikateľov a lobizmom v prospech cudzích zahraničných výpalníkov umožňujú okrádať Slovensko, vyvážať od nás neúmerné dividendy, profitovať na umelo vyvolaných krízach. Lebo sú to výpalníci, alebo spolupáchatelia, komplici, pomocníci, vedomí spolupracovníci, asistenti výpalníkov, vlastizradcov, cudzích služieb. Títo všetci sa majú báť. Namiesto toho mnohí z nich zastávajú posty poslancov, ministrov, štátnych tajomníkov, vysokých štátnych úradníkov, vyšetrovateľov, sudcov, aj ústavných.

Musia sa báť aj tí, ktorí sa za obrovské korupčné peniaze dostávajú manipulatívnymi metódami k moci, od prezidentov až po miestnych poslancov a starostov. Musia sa báť tí, ktorí rozkrádajú gigantickými províziami naše vlastné zdroje, pochádzajúce z vyvezeného výpalného, tváriace sa ako zdroje a dary od akejsi poctivej nadnárodnej charity pod názvom EÚ, lebo ide o najväčšiu systémovú korupciu a výpalníctvo v histórii ľudstva.

Musia sa báť tí vraj investigatívni novinári, ktoré svojim označením celého štátotvorného národa za švábov Európy, napriek úplne opačným historickým faktom aj za zbabelcov, zápecníkov a inými urážlivými označeniami, spáchali etno-rasizmus, urážku národa, rozširovanie nepravdivých správ, a iné zločiny. Majú sa báť tí, ktorí terorizujú obyvateľstvo a likvidujú ekonomiku zastrašovaním a rozširovaním strachu z obyčajnej chrípky, ktorá si u nás vyžiadala zlomok obetí aj úrovne infikovanosti v porovnaní s klasickou chrípkou.

Majú sa báť tí, ktorí spochybňujú a kriminalizujú rast národného povedomia národov účelovým tvrdením, že všetci pochádzame údajne z jedného predka v Afrike, zabudnúc pripomenúť, že všetci pochádzame z jedinej tzv. gravitačnej singularity pred „Veľkým treskom“. Majú sa báť tí, ktorí nám vnucujú a nenápadne pod rôznymi zámienkami podprahovo podsúvajú nelegálnych migrantov, podľa ich logiky našich post-singularitných príbuzných, legitimizujúc nelegálnosť. Aj takí demagógovia by sa v normálnej spoločnosti mali prečo báť!

Alebo vari niekto naznačuje, že nastupuje štátny terorizmus, že všetci poctiví občania sa máme naozaj začať báť orgánov na presadzovanie štátneho teroru zo strany represívnych orgánov? Máme sa báť polície, ktorej časť neschopných zložiek nebola spôsobilá poskytnúť nevyvrátiteľné dôkazy v prípade vraždy dvoch mladých ľudí? Pričom ani neskúmala podozrivé prepojenia a motívy tých, ktorí z vraždy profitovali ziskom neúmernej a nezaslúženej politickej moci?

Máme sa báť polície, ktorá ani nedokáže svojej akcii na vytrhanie BURINY dať uvedené významovo rovnaké slovenské kódové označenie, ale vnúti nám slovenčinu nahrádzajúci, určite nie obohacujúci, rýdzo český výraz, ktorý má so slovenčinou asi toľko spoločné ako s mongolčinou? Zámerne ho nepoužijem, aby som nezvyšoval frekvenciu jeho výskytu, na základe ktorej by ho deformátori slovenčiny po čase zaradili medzi spisovné výrazy „používané na západe“ spolu s iným, pôvodne slovenským, používaným kdesi na lazoch stredu a východu. Ktorý sa stane archaickým a zanikne preto, lebo „Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra“ sa plazivo mení na „Jazykovední ústav Ludvíka Štíra“? Policajnému prezídiu stačil jediný telefonát a vari by im láskavo oznámili, že ich kódové označenie nie je „náležité“, ako to zvyknú „nežne“ naznačiť, len aby nepovedali pravdu, že 40%-nú záplavu dabingov a programov v jazyku 1% menšiny slovenčina nemôže prežiť. Takým jazykovedcom akosi uniká podstata a genialita Štúrovho činu, ktorý za základ spisovnej slovenčiny zvolil (mimoriadne múdro) stredoslovenské nárečia, nie západné (bez urážky, aj múdri Záhoráci to chápu). Vtedy netušil, čo spôsobí neskoršie uznanie Bratislavy, s jej mentálne dekatentnou zvrátenou kozmopolitnou protislovenskou kaviarňou, za hlavné mesto Slovenska.

Existuje riešenie: prestaňme sa báť inštitúcií a bojme sa iba a výlučne svojej naivity, ktorá k moci dostáva liberálnych šarlatánov, kolaborantov, cudzích agentov a vlastizradcov. Lebo len pod liberálnou mafiou kvitne strach z moci.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190801x
Priemerná čítanosť článkov: 4545x

Autor blogu

Kategórie