Založ si blog

Slovensko na 1. mieste neznamená izoláciu: minimalistický program suverenizmu

V písaní blogov som novic. V ich čítaní som matador. Bol som upozornený na to, že nemám robiť kampaň, ani antikampaň. Som presvedčený, že nerobím, ale zároveň je isté, že svojimi poslednými blogmi definujúcimi nacionalizmus v porovnaní s nacizmom, som niekomu stúpil na otlak. Takže hneď na úvod tohto hodnotového blogu, v ktorom budem písať o mojich prioritách pri rozhodovaní koho voliť, chcem pripomenúť, že nerobím kampaň pre žiadnu politickú stranu. A je mi jedno, v ktorých stranách nájdem stotožnenie s uvádzanými hodnotami. Čo teda budem sledovať?

Jedným z významných aspektov, ktoré si budem všímať je financovanie nádejného subjektu zo zdrojov, ktoré nebudú oligarchické a teda nebudú predstavovať budúci záväzok voči sponzorovi. A ktoré nebudú cudzie, čiže nebudú sponzorovať vnucovanie cudzích hodnôt a rozvracať našu spoločnosť, ani likvidovať naše tradície a najmä našu štátnosť. Akčná skupina spoluzakladateľov štátnosti, signatárov „Nitrianskej deklarácie“ ( www.nitrianskadeklaracia.sk ) pripravila realistický viaczdrojový alternatívny model férového financovania. Už sa našli záujemcovia a bol im predstavený.

Z pohľadu už spomenutej skupiny najvýznamnejším aspektom našej inklinácie je koncept akéhosi minimálneho programového menovateľa, akceptovateľného pre voličskú skupinu, ktorá sa dá definovať ako hrdí nacionalisti, patrioti, suverenisti, vlastenci (tiež „Slovenskí patrioti a suverenisti“). Ak niektorá zo strán bude mať vo svojom programe, ideálne čo najstručnejšom, všetky nasledujúce programové tézy, má vysokú šancu, že časť nevoličov zdvihne svoje zadky a pôjde voliť:

  • Slovensko na mieste neznamená izoláciu; sebavedomé štáty sa vedia dohodnúť.
  • Partnerstvo a spolupráca vzniká iba medzi suverénnymi štátmi, inak je to diktát.
  • Suverenizmustradicionalizmus, väčšinová normálnosť, pre ktorú udržanie a rozvoj štátnosti je najvyššia hodnota a základný národno-štátny záujem.
  • Nulová tolerancia voči všetkým protiprávnym aktivitám, aj nelegálnej migrácii.
  • Odstránenie monopolu cudzích subjektov v strategicky dôležitých oblastiach, zabezpečujúcich ochranu života a zdravia, základné potraviny, bývanie a energie.
  • Opatrenia pozemkovej a produkčnej reformy na zatraktívnenia rozvoja vidieka, ktoré umožnia obnovu maximálnej miery sebestačnosti v základných potravinách.
  • Zdržanlivávyvážená vnútorná aj zahraničná politika, odmietajúca zabíjanie, kradnutie, podvody, klamstvá, aj ideologickú nenávisť.
  • Právo na poctivý príjem za poctivú robotu, umožňujúci poctivý a slušný život, bez strachu o budúcnosť.
  • Normálnu rodinu tvorí mama, otec, deti, starí rodičia, vnuci, pravnuci.
  • Európske, teda nami vyprodukované dotácie, výlučne pre usadených domácich roľníkov.
  • Rozhodujúcou funkciou štátu je ochrana jazyka a kultúry štátotvorného národa.
  • Suverénne a integrované ozbrojené sily a zbory na ochranu pred vonkajšími aj vnútornými bezpečnostnými ohrozeniami, so silnými záložnými

Výrazným aspektom akceptovateľného programu pre nás, hrdých a čestných nacionalistov má byť hodnotové zameranie, vychádzajúceho z geopolitického realizmu. Vo vzťahu k EÚ by sa jeho základom malo stať presadzovanie zásadnej reformy EÚ v smere jej radikálnej decentralizácienávratu všetkých uzurpovaných pilierov štátnosti do kompetencie národných štátov. Vo vzťahu k NATO je pre malé štáty ideálna politika obrannej úspornosti a minimálnej angažovanosti v expedičných operáciách s cieľom realistického presadzovania návratu NATO do formy deklarovaného obranného zamerania organizácie. Slovensko nemá a nikdy nemalo dôvod budovať svoje ozbrojené sily pre NATO. Ozbrojené sily sa budujú pre vlastnú obranu. Vždy, bez výnimky.

Naše ozbrojené sily majú zabezpečovať vlastnú obranyschopnosť pred vonkajšími ohrozeniami. Len také môžu byť aj hodnoverným partnerom obranného zoskupenia. Akéhokoľvek. Obranyschopnosť Slovenska je od prechodu na profesionálny charakter ozbrojených síl v roku 2005 odsúdeniahodným spôsobom radikálne znížená doterajšími nezodpovednými vedeniami rezortu tým, že od začiatku neboli presadené mechanizmy udržiavania silných aktívnych a pasívnych záloh. Má ísť o tisícky vojakov, techniky a spôsobilostí veľmi hospodárneho charakteru tým, že udržiavanie polovičného stavu teritoriálnych záložných vojsk v porovnaní s aktívnymi silami si tradične vyžaduje do 5% zdrojov na obranu.

Hodnotový dôraz presadzujúci tradicionalizmus, suverenizmus a odmietanie ideologickej nenávisti bude iste atraktívny pre veľkú časť tých, ktorí dnes nemajú koho voliť. Štýlový dôraz by mal byť zameraný na rozhodnosť, rozvážnosť, a dodržiavanie pravidiel, zákonnosti. Teda presadzovanie disciplíny a odmietanie nesystémovosti a anarchizmu. Aj odmietanie diktátu napríklad vo forme migračných kvót.

Všetky uvedené tézy definujú zameranie na politické hodnoty a priority, ktoré ako programovo unikátny, autentický a od oligarchických zdrojov nezávislý politický realizmus a suverenizmus na slovenskej politickej scéne v tomto čase jednoznačne absentujú. Na rozdiel od protagonistov likvidácie štátnosti.

P.S. Cením si diskusné príspevky, aj neurážlivé nesúhlasné, lebo sú oslavou slobody vyjadrovania. Osobne nie som diskutér a nemám ani čas odpovedať.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190885x
Priemerná čítanosť článkov: 4545x

Autor blogu

Kategórie