Založ si blog

Správame sa ako ovce? Budú sa k nám správať ako k ovciam!

Môžeme veriť tomu, že najbližších 5 rokov je garantovaný svetový mier. Veď kvalifikovanosť najvyššieho veliteľa ozbrojených síl jedného člena NATO je taká utajená a nevyspytateľná, jej úsmev a výzvy na rezignáciu a odovzdanie suverenity hlasom ovečky také zúfalé, že nikto ani nepomyslí na agresiu. A to si liberálni extrémisti trúfajú na získanie premiérskeho kresla buď narkomanom, alebo dôvodne podozrivým zo závažných trestných činov. Takí budú musieť byť ovečkami pred tými, ktorí im pomohli k moci. 

Narkomanská minulosť je sama osebe neprekonateľnou zábranou na získanie bezpečnostnej previerky. Rovnako sú prekážkou vo všetkých zrelých štátoch postoje proti svojej štátnosti, minulosť v činnostiach z úkladov proti štátnosti a reálne nebezpečenstvo, že osoba má vlastizradnú predispozíciu.

Takže nech nás Boh ochraňuje, ak neúčasť normálnosti v nadchádzajúcich voľbách, buď z absencie vhodného výberu, alebo z rezignácie, znovu spôsobí víťazstvo liberálnych extrémistov hlasmi obalamutenej a neraz povrchnej, prípadne emotívne sa rozhodujúcej menšiny.

Napriek všetkému napísanému zásadne odmietam skepticizmus vo vzťahu k možnostiam malých štátov na medzinárodnej scéne. Je potrebné presadzovať vlastný geopolitický prístup premyslenej zdržanlivosti. Ak sa budeme správať ako ovce, ak budú naši najvyšší predstavitelia bľačať tak, ako to chcú ich mäsiari, tak budeme ovce. Pretože svet nás bude považovať za ovce a bude sa k nám správať ako k ovciam. Ak sa naopak, budeme správať ako dospelí vlci, tak každý vlk v okolí vie, čo znamenajú vycerené zuby. Aj to, že by mohol utŕžiť zranenie. Tým netvrdím, že osamelého vlka nemôže poraziť svorka zákerných hyen alebo kojotov. Správanie dospelého zdravého vlka je aj vo svorke vlkov dôstojné. Ibaže, ak vstúpi ovca do svorky vlkov, tak ju zaručene zožerú.

Naše súčasné vedenie veľa dôvodov na optimizmus nedáva. Ale dá sa to zmeniť k lepšiemu. Má to v rukách normálna drvivá tradicionalistická väčšina. Tá, ktorá sa ako vlci bije za svoju rodinu, za prežitie svojho rodu, za svoju dôstojnosť. Ktorí drú ako vlci, majú vlčiu vytrvalosť, vlčiu odolnosť. Na rozdiel od gaučových revolucionárov platených z cudzích zahraničných špinavých zdrojov, my nie sme ovce. Sme aj vlci, aj levy, možno medvede, ale nie ovce. A stále platí: stádo oviec, vedené levom je tisíc razy silnejšie, ako svorka levov vedená baranom.

Želajme si, aby sa normálna väčšina zobudila a v niektorých najbližších parlamentných voľbách volila tých, ktorí budú chcieť ochrániť, zlepšiť a nezapredať Slovensko. Jednou z prvých úloh zodpovedného parlamentu bude vytvorenie parlamentnej komisie na prešetrenie podozrivých na základe motívu vraždy mladých ľudí a následných vyvolaných občianskych nepokojov v radoch tých, ktorí z tejto spolitizovanej vraždy ihneď tak výdatne politicky profitovali. Aj v tomto sa my, normálna drvivá väčšina prestaňme správať ako ovce a vycerme zuby.

Tak to robia v krajinách, ktoré sú nám vzorom demokracie a z ktorých štedro financovali aj „zázračné“ úspechy našich nastupujúcich politických géniov. Prečo sa neinšpirovať? Prečo spriatelenú krajinu nepožiadať o spoluprácu pri odhaľovaní prípadných súvislostí? Indície o tom, kto z celej umelo vyvolanej kauzy hneď po vraždách mal úžitok, sú veľmi silné. Bolo by nezodpovedné tento smer ignorovať. A zo strany normálnej väčšiny bude múdre, ak túto indíciu začne šíriť medzi ľuďmi. Aj v tom sa prestaňme správať ako ovce a vycerme zuby.

P.S. Cením si diskusné príspevky, aj neurážlivé nesúhlasné, lebo sú oslavou slobody vyjadrovania. Osobne nie som diskutér a nemám ani čas odpovedať.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190049x
Priemerná čítanosť článkov: 4542x

Autor blogu

Kategórie