Založ si blog

Nie som politik, ale chcem riadiť štát. Nie som chirurg, ale nebojte sa operácie, mám dobrý úmysel. . .

Ani neviem, po koľký raz som počul od ašpirantov na politiku slávnu vetu: „Nie som politik“. Ale idú kandidovať. Akoby politik mal byť nadávkou. Akoby sme mali uveriť, že politiku majú robiť amatéri bez skúseností vo svojich profesiách a najmä bez chápania zásad politiky. Tie sa dajú získať len postupne. Pôsobením od najnižších stupňov, neskôr pôsobením v politike. Tento štát dohnojili chovní politici, aktivisti. Akurát svoju nekvalifikovanosť skrývali. Za frázy, múdre grimasy, sľuby, úsmevy. A nezdôrazňovali, že okrem politiky nikdy nič nerobili, nič nerozhodli.

Ak niekto uverí tomu, že nejaká 22-ročná dievčina, vybľakujúca na námestiach heslá od zahraničných sponzorov a potom „čírou náhodou“ dostávajúca priestor v mienkotvorných médiách, je pripravená na politiku, tak mu niečo chýba. Ak niekto verí tomu, že nejaký 28-ročný mládenec, ktorý nikdy ani len nepohol prstom, ktorého jedinou kvalifikáciou je pôsobenie v protištátnej mimovládke rozvracajúcej štát, môže prevziať funkciu ministra, nech sa potom nečuduje dôsledkom. Budú devastačné. Ak niekomu nie je podozrivé, že 30-ročný generálny riaditeľ sekcie ministerstva nemal na jej výkon ani najmenšie predpoklady (nehovoriac o štátnych tajomníkoch a ministroch v tom veku), nech sa nesťažuje na stav, v akom sa mnohé oblasti nachádzajú.

Tých amatérov, ktorí prezentujú túto nekonečne tupú predstavu o tom, že politika sa dá robiť len údajným srdcom, bez skúseností a bez vedomostí, bez hĺbkového chápania zásad politiky, volia ľudia. Aj svojou neúčasťou. Je síce pravda, že amatéri veria na nekonečné možnosti amaterizmu pri uvedomení si faktu, že amatéri postavili Noemovu archu a profesionáli postavili Titanic. Pravdou je tiež, že amazonské kmene vedie kmeňový náčelník bez škôl, aj to, že protokmeň starých Slovenov neriadil vladyka, absolvent Sorbonskej univerzity. Akurát nezabúdajme na zmenu v komplexnosti. A prestaňme veriť rozprávkam o zázračných princoch, o vyvolených princeznách z ľudu, o záchrancoch sveta z akčných trhákov.

Takže ak sa chceme voľbami prekopať do doby kamennej, potom voľme tých, ktorí sa búchajú do pŕs s výkrikmi „ja nie som politik“. Neviem, ako by tí istí prijali výkrik chirurga pred operáciou srdca „ja nie som chirurg, ale videl som to v televízii a všetko je na webe“. Alebo ako by reagovali pred odletom na dovolenku na výkrik toho vpredu v lietadle: „ja nie som kapitán, ale doveziem vás bezpečne, videl som veľa holywoodských filmov, viem ako sa to čudo riadi“. Je isté, že obidvaja by nás zrýchlene doviedli do destinácie, v ktorej raz všetci skončíme – do večnosti.

Je čas, aby masa normálnych zapojila zdravý sedliacky rozum a poučila sa aj z 5-ročného pôsobenia totálneho amatéra v prezidentskom úrade. Aby po 29. februári neprišiel 30. február. Natrvalo, alebo na ďalších 40 rokov, ako po inej februárovej revolúcii. Aj vtedy nám začala vládnuť istá trieda. Bez kvalifikácie, bez schopností, bez praxe. Ale s odhodlaním, že po nich nezostane kameň na kameni. A prvými obeťami vládnutia vtedajšieho liberálneho progresivizmu s dobovým názvom boľševizmus boli vyvražďovaní, alebo do exilu vyhnaní slovenskí buržoázni nacionalisti.

Želajme si, aby 29. februára 2020 bola po celý deň taká kalamita, že ani jediný vlak z Čiech a zo západu neprerazí a všetky lietadlá divergujú. Aby sa už nikdy nezopakovala národná kalamita po dvoch posledných prezidentských voľbách. Aj autor týchto riadkov strávil dovedna viac ako 17 rokov života v zahraničí a môže potvrdiť, že nie každému taký pobyt premyje mozog do progresívneho liberalizmu. Tomu, kto chce vidieť, sa dokonca naplno otvoria oči. Bodaj by sa všetkým. Nádej nám dávajú múdrosti našich predkov. Ktorí vedeli, že po každej búrke, aj po prípadnej progresívno-liberálnej kalamite, nastane vyjasnenie.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1191081x
Priemerná čítanosť článkov: 4546x

Autor blogu

Kategórie