Založ si blog

Čo hovoria fakty? Celá EÚ: bezprecedentne najviac infikovaných, aj obetí na svete (aktualizované).

V rámci manipulatívnej politiky nám médiá hlavného prúdu veľmi radi podsúvajú štatistické údaje o „sile“ a „výkonnosti“ ba výnimočnosti EÚ. Je čas pozrieť sa na to, čo hovoria o COVID-19 k dnešnému dňu (27. marca na obed) štatistiky o počte nakazených, počte obetí, percente obetí z nakazených, počet nakazených na obyvateľa a počte obetí na obyvateľa, keď zoberieme celú EÚ. A čísla sú doslova hrozivé.

V čase písania tohto blogu (doobeda 27.3.) dosiahol počet infikovaných v rámci celej EÚ masívnu hodnotu bez drobných 259 tisíc ľudí. To je 3,16 násobok počtu infikovaných v Číne. V prepočte je infikovaný jeden z 1 730 všetkých obyvateľov únie. V Číne je to len jeden zo 17,43 tisíc. To je 10 násobne viac v EÚ v porovnaní s Čínou, ale aj 3,3 násobok v porovnaní s inou úniou: Spojeným kráľovstvom, 2,2 násobne viac v porovnaní s USA a 82 násobne viac v porovnaní s nenávideným Ruskom.

Slovensko je na tom (zatiaľ) s jedným infikovaným na viac ako 20 tisíc obyvateľov veľmi dobre. Lepšie sú na tom už iba 3 štáty – Maďarsko, Poľsko a Bulharsko. Tá najlepšie správa je, že ešte (zatiaľ) nemáme ani jedinú obeť, rovnako ako Lotyšsko a Malta. Najhoršie na tom je Luxembursko s jedným infikovaným na 423 obyvateľov. Až po ňom je Taliansko s infikovaným každým 750-tym obyvateľom. Hneď po ňom nasleduje Česká republika s jedným infikovaným na 800 obyvateľov, ktorá z „medailovej“ pozície odsunula na 4. miesto Španielsko s jedným infikovaným na 812 obyvateľov, v malom odstupe s ďalším susedom, Rakúskom s jedným infikovaným na 1 230 obyvateľov. Platí úmera, čím vyspelejší štát, čím nafúkanejší a arogantnejší vládcovia, tým je číslo horšie.

V rámci celej EÚ dosiahol počet obetí takmer 15 660 a počet stále rapídne stúpa. To sú násobky Číny, kde už počet stagnuje. Úmrtnosť v rámci celej EÚ je až hrozivých 6% z infikovaných. V rámci celej EÚ Zomiera jeden z 28 565 obyvateľov tohto umelého spoločenstva, zatiaľ čo v Číne zomrel 1 z asi 435 tisíc obyvateľov. V Taliansku je jedna obeť na asi 7 350 obyvateľov (zomrelo viac ako 10,2% infikovaných) a v Španielsku na 10,75 tisíc obyvateľov. Veľký počet infikovaných, blízko priemeru EÚ zomiera aj vo Francúzsku a Holandsku, pričom všetky vyspelé pôvodné štáty EÚ s vysokým množstvom migrantov, majú jedného nakazeného na pár tisíc obyvateľov, čiže vysoké čísla. V porovnaní so Spojeným kráľovstvom, kde ide (zatiaľ) o jednu obeť na 117 tisíc obyvateľov (to sa môže práve správaním Londýna a Birminghamu rýchlo zmeniť), ale v Rusku na 49 miliónov obyvateľov. Tu sa zatiaľ ukazuje iná úmera. Čím kvalitnejší a pružnejší zdravotný systém, čím disciplinovanejší a tradicionalistickejší obyvatelia, tým v prepočte menej obetí. Vynechané sú mikroštáty ako San Marino, Lichtenštajsko, alebo Andorra, kde je počet infikovaných aj obetí na počet obyvateľov naozaj masívny.

Je jasné, že infikovaní aj obete stúpajú a nikde sa viac nepotvrdzuje, že štatistika je len súbor nepresných čísiel. Už v čase publikovania tohto materiálu budú čísla o niečo zmenené a budem len dúfať, že počet obetí sa zastaví a u nás zostane na nule. Lenže by bolo načase, aby domáci agenti toho spolku, ktorý ako celok totálne a fatálne zlyháva, na chvíľu prestali ospevovať tento spolok nebezpečných, neschopných a zbytočných. A začali uvažovať o prestupe do iného fanklubu potom, keď tento projekt EÚ oprávnene skrachuje a odíde na smetisko dejín aj so všetkými arogantnými, neschopnými, nafúkanými, prebytočnými, zbytočnými a vysoko preplatenými darmožráčmi.

A ostatní si hlavne zachovajme pokoru pred tým, čo nedokážeme ovplyvniť. A poučenie z toho, čo môžeme a budeme musieť zmeniť. A vytvoríme si ako náhradu niečo, čo nebude ani náznakom umožňovať diktatúru, vydieranie, korumpovanie, potláčanie slobody vyjadrovania, podpory mediálnej manipulácie. A čo bude veľmi lacné a veľmi užitočné ako platforma na komunikáciu suverénnych partnerov a priateľov, čiže reprezentácií suverénnych národných štátov.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1191232x
Priemerná čítanosť článkov: 4547x

Autor blogu

Kategórie