Založ si blog

Svetové prvenstvo: EÚ je koronavírusovou hyperveľmocou so 48% podielom všetkých infikovaných a 66% podielom obetí

Toto kruté odhalenie ma vonkoncom neteší. Lebo sa týka takmer 19 750 rodín, ktoré stratili svojich blízkych. Z 28 850 (platné 28.3. o 19:00 seč) celosvetových obetí údajne najvyspelejšie spoločenstvo tvorí viac ako 66%, čiže dve tretiny svetových obetí. Doslova za pár týždňov, z nich viac ako polovica boli týždne nekonania a bagatelizovania! S neuveriteľnou a neprestajne sa zvyšujúcou úmrtnosťou. Včera 6% z infikovaných, dnes už 6,42% sú obeťami COVID-19. Od 18-tej svetového času včera za 24 hodín pribudlo viac ako 2 400 obetí. V Číne nula. Neuveriteľný denný nárast o 14%. V tomto kontexte je EÚ hyperveľmocou všetkých čias. Ani Džingischán neovládal takú časť sveta.

Týka sa to takmer 308 tisíc infikovaných, ktorí predstavujú viac ako 48% všetkých infikovaných na svete. Nárast za 48 hodín o vysoko nad 31 tisíc infikovaných. Jeden infikovaný na 1 454 obyvateľov spoločenstva, síce na hlinených nohách, ale spoločenstva. Údajne so spoločnými hodnotami. Dúfam, že medzi chránené hodnoty patrí aj ochrana života a zdravia, ochrana najzraniteľnejších, starcov a chorých na iné choroby, teda oslabených a zraniteľných. Namiesto ochrany nadpráv 3% mikromenšiny LGBTI a ochrany voľnosti pohybu a priechodných hraníc, namiesto ochrany nelegálnej migrácie. To je výsledok, s ktorým sa Brusel nechváli.

Je načase, aby sa niekto začal zaoberať analýzou hĺbkových príčin tohto otrasného prvenstva. A pozrel sa na indikátory, ktoré sú do neba volajúce. Štáty EÚ s najvyššou mierou liberalizmu a s najvyšším počtom migrantov alebo zahraničných zamestnancov, majú najnižší počet obyvateľov na jediného nakazeného. Prvenstvo drží Luxembursko s hodnotou dnes už jedným infikovaným na 335 obyvateľov a číslo klesá (čím menej, tým horšie). Striebornú priečku má dnes Česká republika so 649, hneď nasledovaná Španielskom so 650 a v tesnom závese s Talianskom s číslom 653. V skutočnosti by malo „striebro“ Švajčiarsko s jedným infikovaným na 641 obyvateľov. Aj keď nie je členom EÚ, indikátory doslova bijú do očí. O to viac, keď by piatu priečku obsadil ďalší nečlen EÚ s jedným infikovaným na 596 obyvateľov: Nórsko.

Drvivá väčšina štátov otvorenou náručou prijímajúcich migrantov, teda s laxnou imigračnou politikou, má jedného infikovaného na maximálne 5 tisíc obyvateľov, vo veľkej väčšine hlboko pod touto hodnotou. S výnimkou Grécka, ktoré podľa mojich gréckych kolegov má zúfalý deficit v testovaní podozrivých, najmä nelegálnych migrantov a na niektorých ostrovoch im hrozí údajne doslova pandemická katastrofa. Budem len dúfať, že moji grécki známi nadsadzujú a preháňajú. Hodnoty vysoko v dvojciferných číslach vykazujú práve tie štáty, ktoré odmietajú nelegálnu migráciu aj zločinecké kvóty, vnucované diktátormi z Bruselu. Menovite Maďarsko, Poľsko, Bulharsko, Slovensko a Rumunsko.

Možno tvrdiť, že na závery je priskoro, ale korelácia je do očí bijúca. Je najvyšší čas o zlyhaniach a brutálnych pochybeniach, ba zločinoch eurobyrokracie, hovoriť nahlas a otvorene. Politická nekorektnosť očividne zachraňuje životy a chráni pred nákazou. Totiž nemožno si nevšimnúť, že aj na Slovensku sa nakazili a infekciu rozšírili predovšetkým tí najmenej zodpovedne sa správajúci vyznávači „progresívneho liberalizmu“. Im predsa nebude nikto zabraňovať vo voľnom pohybe za lacnými dovolenkami po celej ich „európskej“ „vlasti“. To treba odhaliť otvorene.

Tým narážam aj na indíciu štátov s veľmi nízkym počtom obetí z infikovaných. Pokiaľ sa (dúfajme) situácia výrazne nezmení, tak najlepšie výsledky sú tam, kde je medzi infikovanými veľký počet mladých ľudí a zároveň tam, kde je hustá sieť dobre vybavených nemocníc.

Stále čakám, kedy príde vláda s účinnými opatreniami paralelne vo všetkých oblastiach. Čiže od rýchlotestovania všetkých, ktorí vstupujú na územie, alebo sú podozriví. Pokračujúc okamžitou izoláciou a aktívnou liečbou všetkých infikovaných namiesto pasívnej karantény. Ďalej ustanovením „čistých“ oblastí so zabezpečením normálneho života bez obmedzení. Tieto by sa pod dozorom armády po povolaní záloh hermeticky uzatvorili tak, že do nich nikto nevstúpi bez negatívneho testovania. Zároveň s okamžitými opatreniami na zabezpečenie maximálnej miery sebestačnosti v základných potravinách hoci aj aktívnym vstupom štátu do rozhodnutí poľnohospodárov, hoci aj rozoraním repkových osevov. Aj vstupom do obnovy zničených stavov dobytka a hydiny so štátnou zárukou odberu produkcie. Potravinová a lieková bezpečnosť musí byť prioritou. Zabezpečme si zásobovanie liekmi z oblastí, ktoré nie sú ohrozené. Na ten účel zrušme nezmyselné sankcie proti Rusku. Pôjde o životy, o naše životy, našich blízkych.

Jedným z ekonomiku podporujúcich a nedostatok financií eliminujúcich opatrení môže byť okamžitý vládny dekrét o zoštátnení všetkých podzemných zdrojov, najmä vody, uhlia a vzácnych kovov. Pre vzácne kovy toto opatrenie rozšíriť aj na nadzemné haldy tzv. hlušiny, ktoré obsahujú ekonomicky zaujímavé a vyťažiteľné množstvá najmä striebra a zlata. Územie Slovenska bolo po dlhé historické obdobie doslova hyperveľmocou v ťažbe striebra. Nie sme bezvýznamní ani v zásobách zlata. Začnime zarábať aj na uráne. Nezamestnaní sa radi preškolia. Seriózne sa venujme surovinovej bezpečnosti. Mám banícke civilné vzdelanie, viem o čom hovorím. Vláda nesmie hrať na cudzích výpalníkov, ktorí chcú ovládnuť naše zdroje, musí kopať za svojich občanov, za nás.

Bude nutné pripraviť opatrenia aj na prechod na vlastnú menu. Prepad hospodárstva, prepad HDP a hroziaca inflácia môžu dosahovať tento rok bezprecedentné dvojciferné hodnoty. Nečakajme, že po bezohľadnom arogantom správaní sa eurobyrokracia zmení. Pripravme sa na najhorší scenár vývoja. Vezmime osud do vlastných rúk. Starajme sa o seba. Nemožno čakať, nemožno plakať, treba konať. Veľmi rýchlo! Kríza si vyžaduje viac štátu, nie menej. Kríza umožňuje demonopolizáciu, čiže presadenie vyváženia medzi štátnym resp. družstevným a súkromným vlastníctvom. Napraviť to, čo sa v minulosti prehnalo. To neznamená návrat socializmu.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1189662x
Priemerná čítanosť článkov: 4541x

Autor blogu

Kategórie