Založ si blog

USA šliape na päty EÚ v svetovom prvenstve.

Svojimi blogmi si dovoľujem vypĺňať informačnú medzeru skorumpovaného tzv. mienkotvorného priestoru. Najsilnejší štát na svete (USA) so svojimi 671 425 infikovanými (15:00 selč, 17.4.2020) má ešte čo robiť, aby dobehol celú EÚ s 814 400 obeťami v absolútnom svetovom prvenstve v počte infikovaných COVIDom. A úspešným Brexitom sa tej EÚ stalo dobre, inak by obetí bolo 918 555. Keďže USA žiaľ stále prudko stúpajú, pričom našťastie rast vo veľkej časti štátov EÚ sa zásluhou úspešných národných opatrení darí nárast redukovať, tak je možné, že prvenstvo v tomto aspekte bruselským diktátorom vyfúkne Washington.

O tom sa veru nepíše, ani o tom, že počet infikovaných v EÚ predstavuje ešte stále 37,5% počtu všetkých infikovaných na svete, ktorý dnes večer možno prekročí 2,2 milióna. Čo je horšie, so zvyšovaním počtu testovaných číslo infikovaných stále stúpa. Nárast o milión za pár dní a koniec v nedohľadne. A to sa ešte epicentrum nepresunulo do Afriky. Kde je aj testovaných najmenej a kde sa nikdy neodhalí skutočný rozsah nákazy, pretože africký vidiek je na epidémie a úmrtné vlny zvyknutý a realitu, ani rozsah postihnutia netuší ani srnka.

Neteší ani iné absolútne prvenstvo EÚ, o ktorom sa tiež nepíše. Neteší preto, lebo sa týka k tomuto momentu 76 726 rodín, ktoré stratili svojich blízkych. Zo 146 201 (platné 17.4. o 15:00 selč) celosvetových obetí údajne najvyspelejšie spoločenstvo tvorí 52,5%, čiže viac ako polovicu svetových obetí. Aj v tomto aspekte absolútne čísla stúpajú, podiel klesá. USA sa s číslom 32 868 ešte „potrápia“, kým dobehnú EÚ a dúfajme, že sa to nikdy nestane. Bodaj by sa úmrtia náhlym šokom zastavili. Lebo fakty sú re EÚ zúfalé aj v ďalšom aspekte. Úmrtnosť na COVID (9,42% z infikovaných) je v EÚ na takmer dvojnásobnej úrovni USA (4,9%), aj v porovnaní s Čínou po upravených hodnotách (5,53%). V tejto oblasti je na tom veľmi zle Belgicko so 14,3%, v tesnom závese so Spojeným kráľovstvom a Španielskom (13,1%).

Predsa len v jednom parametre je USA na tom horšie. S hodnotou 1 infikovaný na 489 obyvateľov už predbehli EÚ, ktorá má jedného infikovaného na 549 obyvateľov. Spojené kráľovstvo má 1 infikovaného na 649 obyvateľov. Ale v EÚ sú štáty s hroznými hodnotami. Najhoršie je na tom z členov EÚ Luxembursko s 1 infikovaným na 178 obyvateľov, nasledované Španielskom 1:257, Belgickom 1:329, Talianskom 1:357. Za nimi je pod 500 obyvateľov na 1 infikovaného ešte Írsko s 1:370 a Francúzsko s 1:456. Aj Portugalsko, Holandsko, Nemecko a Rakúsko sú na tom stále horšie ako Spojené kráľovstvo. To sú všetko výsledky, s ktorými sa Brusel nepochválil.

Je načase, aby sa niekto začal zaoberať analýzou hĺbkových príčin tohto otrasného prvenstva. A pozrel sa na indikátory, ktoré sú do neba volajúce. Štáty EÚ s najvyššou mierou liberalizmu a s najvyšším počtom migrantov alebo zahraničných zamestnancov, majú stále najnižší počet obyvateľov na jediného nakazeného. Hodnoty v tisíckach naďalej vykazujú práve tie štáty, ktoré odmietajú nelegálnu migráciu aj zločinecké kvóty, vnucované diktátormi z Bruselu. Menovite Maďarsko, Poľsko, Bulharsko, Slovensko a Rumunsko. Aj keď netreba byť prekvapený, keď sa začne plošne testovať istá menej disciplinovaná časť týchto štátov, najmä osady.

Liberálny západ ako celok je na tom veľmi zle vo všetkých parametroch a situácia sa naďalej zhoršuje najmä rastom infikovaných v USA. V počte infikovaných má liberálny západ podiel viac ako 76% a v počte obetí až horibilných 86%! Aj počet obetí v pomere k infikovaným (7,6%) je v liberálnom západe nad celosvetovým priemerom (6,7%) a to napriek nízkej hodnote v USA (zatiaľ 4,9%).

Možno naďalej tvrdiť, že na závery je priskoro, ale korelácia je do očí bijúca. Je najvyšší čas o zlyhaniach a brutálnych pochybeniach, ba zločinoch eurobyrokracie, hovoriť nahlas a otvorene. A doslova odsúdiť to, že si prisvojujú výlučné úspechy jednotlivých štátov. Politická nekorektnosť očividne zachraňuje životy a chráni pred nákazou. Totiž nemožno si nevšimnúť, že aj na Slovensku sa nakazili a infekciu rozšírili predovšetkým tí najmenej zodpovedne sa správajúci vyznávači „progresívneho liberalizmu“. Im predsa nebude nikto zabraňovať vo voľnom pohybe za lacnými dovolenkami po celej ich „európskej“ „vlasti“.

Tým narážam aj na indíciu štátov s veľmi nízkym počtom obetí z infikovaných. Pokiaľ sa (dúfajme) situácia výrazne nezmení, tak najlepšie výsledky sú tam, kde je medzi infikovanými veľký počet mladých ľudí a zároveň tam, kde je hustá sieť dobre vybavených nemocníc. A Slovensko s úmrtnosťou stále pod 1% zatiaľ patrí medzi svetové zázraky. Ale ako celok je stredná a východná Európa, vrátane Nemecka, na tom dobre. Väčšinou pod 3%, výnimočne pod 4 až 5% úmrtnosti v prípade Poľska a Rumunska, teda stále pomerne hlboko pod svetovým priemerom. Aj tieto skutočnosti bude treba raz vyhodnotiť. A poučiť sa z nich, ako aj z prehnaných a nezmyselne opatrníckych, zničujúcich úradníckych opatrení.

Stále čakám, kedy príde vláda s účinnými opatreniami paralelne vo všetkých oblastiach. Čiže od rýchlotestovania všetkých, ktorí vstupujú na územie, alebo sú podozriví. Pokračujúc okamžitou izoláciou a aktívnou liečbou všetkých infikovaných namiesto pasívnej karantény. Ďalej ustanovením „čistých“ oblastí so zabezpečením normálneho života bez obmedzení. Tieto by sa pod dozorom armády po povolaní záloh (naďalej ani náznak, len konštatovanie od šéfa parlamentu) hermeticky uzatvorili tak, že do nich nikto nevstúpi bez negatívneho testovania. Zároveň s okamžitými opatreniami na zabezpečenie maximálnej miery sebestačnosti v základných potravinách. Aj vstupom do obnovy zničených stavov dobytka a hydiny so štátnou zárukou odberu produkcie. Potravinová a lieková bezpečnosť musí byť prioritou. Naďalej nie je!

Naďalej nevyšiel ani vládny dekrét o zoštátnení všetkých podzemných zdrojov, najmä vody, uhlia a vzácnych kovov. Seriózne sa nevenujeme surovinovej bezpečnosti. Ani po týždňoch od prezentovaných iniciatív sa ani len nenaznačujú opatrenia na prechod na vlastnú menu. Prepad hospodárstva, prepad HDP a hroziaca inflácia môžu dosahovať tento rok bezprecedentné dvojciferné hodnoty, ale vláda verí hlúpostiam o nejakých 7%. Nečakajme, že po bezohľadnom arogantnom správaní sa eurobyrokracia zmení. Pripravme sa na najhorší scenár vývoja. Vezmime osud do vlastných rúk. Starajme sa o seba. Nemožno čakať, nemožno plakať, treba konať. Veľmi rýchlo! Kríza si vyžaduje viac štátu, nie menej. Kríza umožňuje demonopolizáciu, čiže presadenie vyváženia medzi štátnym resp. družstevným a súkromným vlastníctvom. Napraviť to, čo sa v minulosti prehnalo. To vonkoncom neznamená návrat socializmu.

Najnovšie je móda podávať trestné oznámenia na Čínu. Naďalej trvám na obsahu blogu, ktorý som publikoval už 10. marca 2020. (https://petersvec.blog.pravda.sk/2020/03/10/pred-biologickou-katastrofou-svet-zachranila-totalitna-disciplina-zodpovednost-a-cinska-diplomaticka-umiernenost/) Čínska totalita a razantnosť nás totiž zachránila pred stámiliónmi obetí. Za našu nerozhodnosť a vyčkávanie neobviňujme Číňanov. Výrazný podiel na váhaní má ráve naopak neschopnosť bruselských diktátorských úradníkov. Ktorí už špekulujú o vnucovaní opatrení, ktoré pomôžu bankgstrom a globálnym farmakologickým kartelom zarobiť na kríze nehorázne bohatstvo. Pôžičkami a všemohúcim spasením, masovým plošným očkovaním celého obyvateľstva zemegule. Možné bočné účinky ich netrápia. Zárobok, udržanie privilégií a ovládanie ľudí pre diktátorov a uzurpátorov zostávajú na prvom mieste.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190376x
Priemerná čítanosť článkov: 4543x

Autor blogu

Kategórie