Založ si blog

Pliaga sveta: COVID. Pliaga Slovenska? Žeby premiér?

Mimoriadna situácia si vyžaduje mimoriadne opatrenia, mimoriadne správanie štátu a mimoriadnu ochranu občanov štátu. Vláda doteraz prejavila správanie, ktoré je veľmi vzdialené od zodpovedného, rozhodného a kvalifikovaného riadenia štátu. Zatiaľ čo vo svete je jasnou pliagou COVID, u nás sa ukazuje ako najväčšia pliaga a nešťastie národa premiér, ktorý chce poraziť COVID, aj za cenu zničenia štátu a „aj keby mal stratiť aj posledného voliča“ (ako sa sám vyjadril), čo sa dá interpretovať aj tak, že „aj keby to malo stáť životy všetkých voličov“. Lebo takto sa zatiaľ správa premiér štátu, ktorý má zatiaľ jednu z najnižších úrovní infikovanosti na obyvateľa v EÚ, aj v celom vyspelom svete, hoci v previazaní na jeden z najnižších počtov testovaných na obyvateľa. Pozorujúc nepremyslené opatrenia a chaotické riadenie sa cítim bezpečnejšie vo vynútenom exile v štáte, ktorý má viac ako 8-násobne vyššiu infikovanosť a 107 násobný počet obetí v prepočte na obyvateľa. Čakám a kladiem si otázku, ako sa môže táto vláda ‚obyčajných‚ v očiach nás, normálnych ľudí, rehabilitovať? Čitateľom ponúkam moje odpovede:

Ak zruší všetky rozhodnutia, umožňujúce terorizovanie ľudí, odpočúvanie telefónov, obmedzovanie slobody slova, vyjadrovania, sledovania pohybu. Namiesto toho zavedie slobodu rešpektujúce nutné opatrenia, ktoré vhodným spôsobom publikuje.

Ak oznámi občanom aj svetu, že za žiadnych okolností nedovolí zneužitie krízy a strachu obyvateľstva nadnárodnými ani národnými žralokmi na získanie monopolov, ovládnutie obyvateľstva, vnútenie neopodstatnených plošných vakcinácií a obmedzenie základných slobôd.

Ak oznámi EÚ, že z dôvodov straty príjmov nezaplatí do rozpočtu EÚ ani cent, a že ušetrené peniaze použije na zabezpečenie poľnohospodárskej a potravinovej sebestačnosti, ako aj sociálnej a zdravotnej bezpečnosti.

Ak oznámi našim domácim usadeným roľníkom, že z ušetrených peňazí vyrovnáva dotácie do poľnohospodárstva a potravinárstva na úroveň tých, ktoré majú štáty s najvyššou úrovňou podpory v rámci EÚ.

Ak zároveň roľníkom garantuje výkup všetkej poľnoprodukcie podľa presne definovaných pravidiel, ktoré zabezpečia prežitie a obnovu.

Ak oznámi Európskej komisii a Europarlamentu, že z rozhodnutia NR SR pozastavuje platnosť Lisabonskej zmluvy a vyhlasuje nadradenosť národných zákonov na všetkými medzinárodnými, s výnimkou Všeobecnej deklarácie ľudských práv.

Ak oznámi USA, že zastavuje platby za lietadlá F-16 a chce hľadať alternatívnu dohodu o dodávke vhodnejších produktov ich priemyslu, za už zaplatenú tranžu.

Ak oznámi NATO, že sťahuje vojakov zo všetkých vojenských misií domov na pomoc v kríze, vrátanie nášho kontingentu z Pobaltia.

Ak oznámi všetkým členským štátom NATO, že z dôvodu celonárodnej krízy a jej dôsledkov sa ako štát necítime viazaní žiadnymi záväzkami, ktoré sme dobrovoľne prijali, ani vyčlenením 2% HDP na obranu.

Ak zároveň oznámi vedeniu NATO, že vítame vzájomnú spoluprácu, výmenu skúseností a konzultácie, ale naše kapacity ozbrojených síl sú na doraz vyťažené pre potreby obrany národa pred dôsledkami krízy.

Ak zabezpečí rýchlu mobilizáciu do dobrovoľných aktívnych záloh z bývalých vojakov a policajtov v zálohe, ktorí pôsobili viac ako pol roka v uniforme, na obsadenie všetkých nenaplnených miest v ozbrojených silách a doplní nimi aj všetky neobsadené tabuľkové miesta v ostatných ozbrojených silách aj zboroch.

Ak vytvorí zo všetkých bývalých príslušníkov ozbrojených síl a zborov pasívne zálohy, definuje ich teritoriálnu štruktúru a podľa potreby ich začne povolávať na krátke manébre v záujme výpomoci pri opatreniach v boji s COVIDom.

Ak ich vhodným nasadením na cielené opatrenia zruší dôvod na oprávnené konštatovanie predsedu Národnej rady o nedostatku vojakov a policajtov.

Ak na základe takto radikálne zvýšenej ochrannej a obrannej kapacity radikálne zvýši počet testovaných z ohrozených skupín, definuje bezpečné a rizikové zóny a v bezpečných zónach zabezpečí rýchly prechod na normálny režim bez obmedzení.

Ak oznámi všetkým subjektom, ktoré majú v rukách naše zlaté zásoby, ako aj ECB, že ako štát sťahujeme všetky zlaté rezervy domov a popri Euro zavádzame paralelnú vlastnú menu „Slovenský zlatý dukát“.

Ak oznámi občanom, že ruší protiruské sankcie a požiada Rusko o prípadnú pomoc pri zabezpečovaní základných potravín podľa jeho možností a očakávaných prebytkov.

Ak oznámi všetkým zahraničným reťazcom, že v čase krízy zavádza 50% transakčnú daň na všetky dividendy, získané z vyšších obratov na úkor z dôvodu krízy zatvorených malých domácich predajcov.

Ak rovnaké rozhodnutie oznámi všetkým nadnárodným kartelom mobilných operátorov, cudzích energetických podnikov, aj napr. vodární, ktoré v čase krízy majú z dôvodu monopolu neúmerne zvýšené zisky.

Ak oznámi občanom, že vytvára sporiteľňu pod štátnou kontrolou, do ktorej môžu občania previesť všetky úspory do definovanej sumy a tieto bude štát garantovať, zároveň so zdanením výnosov cudzích bánk.

Ak oznámi občanom, že rovnako štát vytvorí poisťovňu pod štátnou kontrolou, do ktorej občan môže previesť všetky poistky za presne definovaných podmienok, zároveň so zdanením výnosov cudzích poisťovní.

Ak oznámi svetu prevzatie všetkých podzemných zdrojov, vrátane vody, do štátneho vlastníctva, čím vláda a štát vyšle jasný signál o jednom zo zdrojov na prekonanie krízy.

Ak štát dekrétom zastaví akýkoľvek vývoz dreva z našich lesov a umožní výrub len pre potreby domáceho drevárskeho priemyslu.

Ak oznámi všetkým zahraničným podnikateľským subjektom rozhodnutie, že nedovolí socializáciu súkromných dlhov, a že štátne garancie za súkromné zahraničné podniky poskytne len tam, kde štát získa kontrolný balík akcií v tých firmách, ktorých zachovanie pomôže udržať zamestnanosť a získať balík príjmov do štátnej kasy z dividend.

Ak štát dovolí zadlžovanie len tam, kde to bude pomáhať vytváraniu miest pre nezamestnaných v štátom kontrolovanom sektore.

Ak oznámi občanom, ktorí stratia robotu komplexný plán opatrení na zachovanie minimálnych životných príjmov v previazaní na komplexný plán štátom organizovanej výstavby ako aj služieb umožňujúcich zachovanie zamestnanosti v prospešných činnostiach od výstavby cestných tunelov, cez rozvoj individuálneho agroturizmu, až po masívnu výsadbu stromčekov a obnovu medzí pre menej kvalifikovanú populáciu.

To by mohol byť rozumný rámec konania zodpovednej suverénnej vlády. Predkladám ho ako základný rámec na celonárodnú diskusiu. Ak sa vám to pozdáva, postupujte ďalej.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1191105x
Priemerná čítanosť článkov: 4546x

Autor blogu

Kategórie