Založ si blog

Šokujúca správa. Bezohľadný hyenizmus nemeckých vlastníkov Telecomu.

Dnes ráno som dostal správu od mobilného operátora Telecom v nemeckých vlastníckych rukách. Prívlastok „Slovak“ si v mojich očiach už dávno nezaslúži, lebo nie je a nikdy nebola slovenská. Ani nemôže byť. Nespráva sa tak. Čím ma zošokovali tentoraz? Ich podlý text, ktorý som dnes ráno dostal cestou SMS znel: „Vážený zákazník, Vaša spotreba prich. minút v roamingu v zóne EÚ+ na tel.č. …… za posledných 120 dní prevažuje nad spotrebou v domácej sieti, čo sa považuje za porušenie primeraného využívania roamingových služieb v EÚ+“. Nasleduje vyhrážka, pochopiteľne v súlade s mnou podpísanými podmienkami, ktoré im rovnako podlí fiškáli vymysleli: „Ak bude tento stav pretrvávať aj po uplynutí 14 dní od tohto upozornenia, začneme Vám účtovať roamingový príplatok … Eur/min prich. volania …“. a pokračuje poučenie, kde si môžem pozrieť (predsa mnou odsúhlasené) podmienky.

Takže, aby sme to dostali do kontextu situácie. Všetci šetria, všetci robia opatrenia, všetci prechádzajú na úsporný režim. Pod všetkými myslím celý svet, bez výnimky. Len zahraniční mobilní operátori, (popri zahraničných potravinárskych sieťach) združení v nepísaných karteloch, si mädlia ruky a mastia vrecká. Nie, nemám na mysli ich domácich zamestnancov. Tí žijú z ruky do úst. Mám na mysli ich nenažratých cudzích bossov a vlastníkov. Pretože v čase krízy, s obmedzeniami sociálnych kontaktov, sa nepochybne radikálne zvýšilo používanie ich služieb obyvateľstvom. A títo podliaci nás všetkých doja, žmýkajú a zneužívajú. Ani náznak krízových opatrení a malých gestičiek typu: „dočasne pozastavujeme platnosť podmienok v tom a v tom“. Od výpalníkov sa to nedá čakať.

Nuž, som jeden z tých, ktorí si vážia život a neprihlásili sa do repatriačných opatrení úradníkov, ktoré ich po návrate domov pošlú do lučansko-mikasovských koncentračných táborov, aby sme sa infikovali. Nemôžem si vybrať pobyt vo vyčlenenom hoteli, v izbe s televízorom, v izbe, ktorú si po príchode na nutný čas zaplatím. Môžem mať privilégium vyhnúť sa šóram na hraniciach. S podmienkou, že z Anglicka pricestujem autom v presnom čase. Po pobyte v koncentrákoch možno v mojich rodných Tatrách, alebo v Košiciach sa budem môcť karanténovať alebo vyliečiť. Alebo sa môžem stať len štatistickým číslom ako x-tá obeť.

To je výsledok, keď máme zbabelú vládu, ktorá necháva opatrenia na úradníkov. Tí rozhodujú typicky úradnícky a nedá sa im to vyčítať. Čiže opatrnícky chránia seba pred obvinením, že niečo zavinili. Prečítal som si aj výnos hlavného hygienika so štyrmi titulmi. Stále len opatrníckeho úradníka, ktorý môže mať právomoc na zatvorenie škôlky pri žltačke, ale nesmie mať právomoci v celonárodnej kríze, vo vojnovom stave. Môže byť len poradcom a vládcovi poskytovať alternatívne analýzy, ba aj návrhy s vysvetlením výhod a nevýhod, dôsledkov. Prečo si úradník dovoľuje preberať právomoci vládcov? Lebo je riadený politicky nepripraveným a zbabelým vládcom, ktorý predsa nebude „prstocuc“. Ale ktorý takto evidentne nerozumie mechanizmom moci a politickej zodpovednosti.

Nič múdreho som sa z jeho výnosu nedozvedel. Ani som sa nemohol. Takže sa chránim tým, že zostanem v štáte, ktorý má v prepočte na obyvateľa 10-násobok infikovaných a 100-násobok obetí. A naozaj sa chránim. Nie som medzi tými takmer 4 tisíckami repatriantov. Z dôvodov, ktoré som jasne popísal. A v dohľadnom čase mi teda návrat domov nehrozí. Je isté, že do dvoch týždňov dostanem správu. Minimálne poďakovanie dozorných orgánov štb-áckych opatrení sledovania môjho pohybu. Raz mi to už poslali z MZV. Nič také nemám tu v Anglicku, vo vynútenom exile, 35 kilometrov od jedného z dvoch epicentier infekcie a úmrtí štátu vysoko prevyšujúceho infikovanosť Slovenska. Takže svoj slovenský mobil nechávam na stole v byte. Používam len anglický mobil.

Ďakovná správa MZV umožní podliackym výpalníkom z mobilných operátorov v cudzích rukách zarábať na obetiach COVIDu masívne peniaze, gigantické dodatočné zisky. Pretože sú nás státisíce, ktorých práve ficovláda vyhnala na roboty do cudziny. Aj do blízkeho Rakúska, do Českej republiky, prípadne do Maďarska. Istým spôsobom som bol v čase pred krízou pravidelne dochádzajúci zamestnanec. Poctivo každý týždeň na 4 dni. A zárobok z cudziny som spotreboval z veľkej časti doma na Slovensku. To, čo úradníci vymysleli nie je výhra ani pre tých, ktorí môžu naďalej dochádzať autami. A nesporne si mnohí rozmyslia, či budú dávať zarábať miliónové zisky iným výpalníkom na testoch. Takže radšej nájdu spôsob, ako zostať v cudzine. A tam padnú do inej pasce, iných cudzích výpalníkov. Do pasce výlučne zahraničných mobilných operátorov. Pretože vláda nekoná.

Je jasné, že si nepomôžem, som úplne bezmocný a budem donútený prispievať, lebo ma múdra vláda neochránila. Prečítal som si teda aj návrh PVV. Či im zakapčalo, kde je iný dodatočný zdroj financovania výpadkov príjmov v kríze. Tie výpadky budú brutálne, dvojciferné. Už som o nich v mojich predchádzajúcich blogoch písal. Riešenie je jednoduché. Všetky ziskydividendy zahraničných mobilných operátorov zdaniť takto: na tie, ktoré budú zodpovedať priemeru predchádzajúcich rokov uvaliť transakčnú daň 50%; tie, ktoré budú navyše oproti priemeru zdaniť transakčnou daňou 100%. Lebo tento dodatočný zisk im nahrala kríza s názvom COVID-19. Také jednoduché. Nad ryčaním vládcov v EÚ sa treba povzniesť tak vysoko, ako vo svojom povolaní zvyknem pôsobiť. Rád takto prispejem na zachovanie dôchodkov, na chudákov, ktorí nebudú mať za čo nakúpiť. Ale nechcem prispievať na výpalnícke zisky monopolných podliakov, zneužívajúcich strach a nešťastie más pre svoje pažravé gágory. Telecom nám dnešnou mojou SMS-kou poskytol dôkaz čistého hyenizmu a bezohľadnej mafiánskej arogancie. Je čas, aby rázne zakročila vláda. Týka sa to všetkých nás, celého národa. A je najvyšší čas odstrániť monopol vydieračských výpalníkov zriadením štátom kontrolovaného mobilného operátora.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190056x
Priemerná čítanosť článkov: 4542x

Autor blogu

Kategórie