Založ si blog

Ako zabrániť teroru z COVIDu?

Je evidentné, že pôvodné odhady rýchlosti a rozsahu šírenia vírusu COVID-19 sú vysoko nadsadené. Milióny infikovaných a už 150 tisíc obetí nie je možné podceňovať. Ale ako sa ukazuje, tá skupina nanomenšinových vrstiev obyvateľstva, ktorá doteraz zarábala na každej vojne, už našla slabinu, ako presadiť pre nich brutálne zárobky. Tou slabinou je strachpanika más, osvojená pomocou zbabelosti, nekvalifikovanosti a prehnaného alibizmu vládcov, ktorí radi opatrenia prenechávajú na úradníkov.

Títo úradníci masy denne bombardujú účelovými štatistikami. Neraz som ich vo svojich blogoch využil v nádeji, že čitatelia pochopia absurdnosť počtu postihnutých aj obetí, ktoré sú aj v tých najpostihnutejších štátoch relatívne nízke. Navyše sú podávané účelovo a manipulatívne. Povedzme o celej EÚ som písal iba osobne.

Tak som rozmýšľal, čo s tými ligami a manipuláciami urobiť, aby ľudia pochopili, že samotný primárny problém je absurdnosť. A aby pochopili, že skutočným problémom je sekundárny (ekonomický marazmus) a ešte vážnejší je terciálny problém (súvisiaci s prežitím, s hladomorom). Všetko sú a budú dôsledky NIE COVIDu, ALE PREHNANÝCH OPATRENÍ VLÁDCOV. Písal som o tom v niekoľkých blogoch a veru už dávno. Už tu (https://petersvec.blog.pravda.sk/2020/02/25/tika-casovana-bomba-sekundarnych-dosledkov-koronavirusu/) a nevšímajte si našťastie nadsadený odhad v primárnych dôsledkoch. Potom som súvislosti pripomenul aj tu (https://petersvec.blog.pravda.sk/2020/04/06/ohrozenie-c-1-zimny-hladomor-vladcovia-spia-rovnako-ako-ich-predchodcovia-zavedu-povinnu-civilnu-sluzbu/). A napokon som to prednedávnom aktualizoval tu (https://petersvec.blog.pravda.sk/2020/04/10/kriticka-strategicka-uloha-skutocny-problem-je-prezitie-nespasi-nas-nova-bezpecnostna-strategia-ale-zlaty-dukat/).

Položil som si otázku, ako preorientovať pozornosť más, aby sa odpútali od toho, kam ich manipulujú vládcovia. Mám pocit, že som na to prišiel. Tu je môj návrh. Popri štatistikách o náraste a úmrtiach súvisiacich s vírusom žiadajme od úradu verejného zdravotníctva publikovať štatistiky v nasledujúcich zdravotných ohrozeniach:

1) počet nových zistených prípadov, ich nárast a počet denných obetí, ich nárast, na kardiovaskulárne choroby, vrátane srdcových infarktov a mozgových mŕtvic resp. embólií;

2) Počet nových zistených prípadov, ich nárast a počet denných obetí, ich nárast, na rakovinu všetkých druhov;

3) počet nových zistených prípadov, ich nárast a počet denných obetí, ich nárast, na pľúcne a dýchacie problémy všetkých druhov.

Stačí uvádzať čísla za Slovensko, ideálne aj rozloženie po jednotlivých obciach, mestách, okresoch a župách. Ako s COVIDom. A poprosím všetkých, aby všetkými prostriedkami bombardovali vládu a úradníkov na ÚVZ, ale aj redakcie tzv. mienkotvorných denníkov, nech s tým začnú okamžite od zajtra (čísla predsa majú), nech publikujú všetky údaje odo dňa, keď sa zistil prvý prípad koronavírusu. A nech to vydávajú v prehľadnej tabuľke pekne pod sebou, kde v 4. riadku tabuľky bude uvedený koronavírus.

Ak zdravotnícku obec osloví ešte nejaká mnou zabudnutá dodatočná smrtka s kosou nášho národa, potom uvítam, ak sa tabuľka doplní hoci aj o všetky príčiny úmrtí, ktoré sú vyššie ako COVID-19. Začnime hneď zajtra. Hlavne nepodľahnime zámerom zločincov z monopolných farmaceutických gigantov a obrích kartelov, ktorí nás chcú vakcináciou dostať pod kontrolu a hlavne na strachu zarobiť a zarábať masívne zisky.

Pochopiteľne, vyvinutie vakcíny je dobrá vec, pre takých, ktorí budú ohrození a dobrovoľne sa budú chcieť zaočkovať. Každý diktát a teror treba odmietnuť. Pre ostatných treba pre prípad návratu vírusu vyvinúť veľmi lacný a účinný rýchlotest, ako aj systém cielených, premyslených preventívnych opatrení, vrátane ochrany hraníc, ktoré nebudú ničiť spoločnosť. Také, ktoré zabránia tomu, že smrteľné dôsledky bočných dôsledkov nebudú spôsobovať viac nepriamych obetí, ako samotný vírus.

Ešte poznámka pre priaznivcov mojich blogov, z ktorých časť sa mi ozýva a upozorňuje ma na primitívne komentáre istých provokatérov so zníženou úrovňou osvietenosti. Poprosím všetkých, nad nenávistnými komentármi blahoslavených, ktorým má patriť Kráľovstvo nebeské, sa povznášajte tak, ako ja. Oni nemôžu za to, že svet im dal schopnosť písať až potom, keď ich už pán Boh ukrátil na schopnosti myslieť a chápať písaný text.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190997x
Priemerná čítanosť článkov: 4546x

Autor blogu

Kategórie