Založ si blog

Ukážka žurnalistickej podlosti a protiústavnosť vládnych koncentrákov.

Znovu sme si prečítali ukážku žurnalistickej podlosti, ozajstnej žumpy. Pozrime sa teraz na podrobnosti. Povedzme si, čo nám to znovu podprahovo podsúvajú. Už nadpis hovorí za všetko. Dozvedáme sa, že vírus drví USA, Brazíliu a pochopiteľne, to zlé Rusko. Ale nezabudli dodať, že EÚ je na tom dobre. Keď mala EÚ po dlhé týždne absolútne prvenstvo (mimochodom, EÚ má stále 38% celosvetových úmrtí), vtedy čušali ako voš pod chrastou. Zrazu sa prebudili. Od žurnalistov vôbec neočakávam, že budú hovoriť pravdu, ale mám právo očakávať, že nebudú podlo klamať a manipulovať pravdu. Pozrime si fakty.

Je pravda, že USA majú v prepočte jedného infikovaného na 221 obyvateľov, čo je oproti 1 na 391 v EÚ zdanlivo horší výsledok. USA otestovali jedného z 28 obyvateľov, podobne ako EÚ, čiže porovnávanie je presné. Už uniká fakt, že to zlé a nebezpečné Rusko má jedného infikovaného až na 521 obyvateľov pri otestovanom každom 20-tom obyvateľovi. V prepočte z toho vychádza, že zlé Rusko má polovicu infikovanosti EÚ a menej ako tretinu infikovanosti USA! Už nehovoriac o Brazílii s jedným infikovaným na 872 obyvateľov.

Pozrime sa na oveľa výpovednejšie čísla. Momentálne (18. mája o 12:00 selč) zomrel s koronavírusom (nie je isté či na COVID) jeden z 3665 obyvateľov USA, takmer v absolútnej zhode s EÚ, ktorá len o chlp v tejto súťaži „prehráva“ s USA, s jednou obeťou na 3670 obyvateľov. V ročnom prepočte je to 0,13% úmrtí v obidvoch štátoch (pripomínam, že prirodzená celoročná úmrtnosť je vo vyspelých štátoch okolo 1,2%, u nás 1%). Nuž a to zlé Rusko, ktoré vírus tak veľmi v porovnaní s EÚ drví, má jednu obeť na 55 775 obyvateľov (v ročnom prepočte 0,009%!) Nemerateľne bezvýznamná. Drvený je na tom 15,2 násobne lepšie ako „úspešní“, nedrvení, privilegovaní! Ešte aj tá zaostalá vírusom „drvená“ Brazília má jednu obeť na 13 035 obyvateľov. Tá nedrvená, špičková, COVIDom hladkaná EÚ má 3,55 násobok úbohej vírusom drvenej Brazílie.

Hlbšiu a smradľavejšiu žurnalistickú žumpu by sme ťažko hľadali. Je možné, že ročné štatistiky úmrtnosti sa u nás možno nezmenia. Z dôvodu miernej zimy bola veľmi nízka chrípková infikovanosť. Oveľa menej sa jazdí na autách, čiže bude rekordne nízky počet úmrtí na cestách. A výsledovku možno len tak-tak vyrovná masívny nárast tisícok dodatočných obetí neskoro diagnostikovaných rakovín, infarktov po osobných aj podnikateľských bankrotoch, tiež samovrážd a iných dôsledkov matovičo-mikasovských prehnaných, neúmerne časovo naťahovaných opatrení. Nechránených práv na zdravie drvivej väčšiny ochrankyňou, ktorú bude treba raz pretitulovať na ochrankyňu mikro a nanomenšinových nadpráv. Dokonale jej podlieza rezidentka, údajná právnička.

Nuž a je tu čerešnička na torte. Už dva mesiace sa pokúšam dostať domov. Môžem si dovoliť vyhnúť sa osudu desaťtisícok, možno státisícok ďalších spoluobčanov a vyčkávať v cudzine. Mám totiž jedinú možnosť infekcie COVIDom: je to v mikasovsko-lučanskovských koncentrákoch s názvom štátna karanténa. Nespochybniteľne je protiústavné označiť masu ľudí za nebezpečných, čiže dať nám žltú hviezdu. Na základe toho, že malá časť populácie sa nespráva disciplinovane, sme protiústavne všetci vystavení jednoznačnej diskriminácii a ohrozeniu zdravia, namiesto možnosti domácej karantény.

Úradníci sa rozhodli protiústavne nás posielať do vynútených väzníc, koncentračných táborov, a za ten vládcami-úradníkmi vnútený hnoj ešte treba vládcom platiť. Ľudia tam idú bez rozhodnutia súdu, na základe rozhodnutia úradníka, hlavného hygienika, aj policajného šéfa, ktorým odovzdal moc zbabelý alibistický nevládca. Vraj sa musia opierať o vedu. Zabúdajú, že veda znamená sústavné spochybňovanie aj samého seba, že dvaja vedci budú mať zvyčajne 3 vedecké názory: každý svoj vlastný a jednu spoločnú hypotézu. Že ich metódou je sústavná pochybnosť. Práve preto vedci nemôžu vládnuť.

Od priateľa som dostal veľmi logickú otázku. Odpoveď som mal už vopred pripravenú, bola totiž v knihe, ktorú dokončievam (ako sa mi dobre stalo). Otázka znela, aký vidím rozdiel medzi štátnym úradníkom a politikom. Začať treba inak, rozlíšením podstaty štátneho úradníka od manažéra v podnikaní. Formulka je jednoduchá. Úradník dostáva cudzie peniaze na spotrebu. Podnikateľ investuje svoje peniaze na zvyšovanie svojho majetku a teda potenciálu, čiže cez peniaze zarába dodatočné peniaze. Z toho platí zamestnancov, tí platia odvody a dane. Zo zvyšného prebytku má zisk pred zdanením a zaplatí dane, ktoré prerozdeľuje vláda, spotrebuje ich. Aj na štátnych úradníkov a ich dane a odvody. Tie musí najskôr niekto vyrobiť. Dobrý vládca má zásluhu na výsledku vytvorením dobrých podmienok.

Politik je medzičlánok. Politik je v podstate člen správnej rady štátu. Politik je ten, komu slúži štátny úradník. Politik určuje podmienky vládnutia tak, aby vytvoril podmienky na naplnenie štátnej kasy. Aby bolo čo rozdeľovať, musí mať kto a z čoho platiť dane. Zničením živnostníkov a poctivých podnikateľov politik ničí podstatu vládnutia. Aj nezmyselnými a neadekvátnymi opatreniami nad rámec nutnosti. A v tom stave sa práve nachádzame. S podporou žurnalistickej žumpy, s podporou paláca. Pri 28 obetiach, jednej z najnižších infikovaností na svete, ktorá nie je vôbec výsledkom vlády, pokračuje vláda nevládcov v zničení ekonomiky, osudov ľudí, príjmovej podstaty. Náš úspech v zápase proti COVIDu nie je v žiadnom prípade úspechom vlády, ani absurdných úradníckych opatrení, ktoré aj mne zabraňujú dostať sa domov a nútia ma zotrvávať v nedobrovoľnom pobyte v cudzine len preto, aby som neohrozil svoje zdravie v protiústavných vládnych koncentrákoch, dokonca už cestou do nich.

Náš slovenský úspech je výlučne výsledkom nízkej vonkajšej exponovanosti. Neexistujúcemu spojeniu s Čínou, najnižšej úrovni rozlietanosti prakticky na svete, ktorá je na úrovni 20% priemeru celej EÚ a 8-10% priemernej úrovne vyspelých štátov. Korelácia s rovnakou úrovňou infikovanosti, aj úmrtnosti, určite nie je náhodná. Už sa „trasiem“, že mi to „vedci“ vedecky vyvrátia. Tento zločin nevládcov raz bude treba riešiť. V nasledujúcom blogu dám ľuďom zopár tipov, čo robiť, aby bolo možné vo vhodnom čase zakrútiť krkom tým, ktorí celý národ do tohto stavu dostali. Aj vysokým štátnym úradníkom, aj ich politickým pánom-nevládcom. Nech sa boja hnevu ľudu tak, ako sa mnohí z nás obávali prísť domov, do svojej vlasti, aby neboli vystavení ohrozeniu infikovania sa COVIDom v protiústavných vládnych koncentrákoch.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1191050x
Priemerná čítanosť článkov: 4546x

Autor blogu

Kategórie