Založ si blog

Keď sa ikona nadnárodnej oligarchie obáva, svitá nádej na lepšie časy.

Istý poloboh (ako sám seba označil), ktorý svojho času zničil libru šterlingov, vyjadril obavu o osud EÚ, aj eura. Evidentne má rovnaký strach z hnevu más, ako naši nepolitici a korupčnými zdrojmi dosadená agentka cudzích záujmov, ktorí podpísali nedávnu deklaráciu. Štýlom a dikciou jednoznačne vytvorenú na niektorej z ambasád a podhodenú. Veru, nič nie je jasnejší prejav strachu vládcov ako to, čo podpísali, aj ako to, čo vyjadrila ikona nadnárodnej oligarchie s pôvodom u našich južných susedov. Nič lepšieho sa nám nemohlo stať. Po superhurikáne psoty, ktorý sa k nám približuje, predsa len svitá na lepšie časy. Ovládnutie vlády kolaborantmi a agentmi cudzích záujmov oligarchie je prvá pliaga nášho sveta. Namiesto COVIDu nás medzitým čakajú ďalšie pliagy.

Druhou pliagou je už samotná vláda, ktorá nevládne, bojí sa rozhodovať, svoje právomoci zveruje sluhom-úradníkom a sčasti kolaborantom a agentom cudzích záujmov. Ale ktorá sa nezdôvodniteľným naťahovaním prehnaných opatrení proti COVIDu evidentne bojí hnevu ľudí. Aj tých, ktorí práve toto nešťastie navolili. Po hlasovaní o hlboko urážlivom paškvile ombudsmanky sa črtajú trhliny a kontúry budúcej vlády. Bez psychopatov, bez sociopatov, bez neschopných nerozhodenkov, bez zadubenosti. Zahŕňajúcej možno aj umiernenejších liberálov. Možno aj mierne menšinovej s podporou tých, z ktorých mediálna oligarchia vytvorila prašivcov a politických vydedencov. Fico už raz urobil kompromis, za ktorý ho diktátori na chvíľu vylúčili z kruhov svojich spriaznencov. Ak aj odíde malá skupinka smeráckych oportunistických ultraliberálov k Druckerovi, vládnuť to umožní iným zoskupeniam. Nebude to pre nikoho masívna výhra, bude to len oveľa menšie akceptovateľné zlo.

Treťou pliagou je euromena, vnútená domácimi oligarchami, ktorí na tom svojho času zbohatli a vyčistili si podozrivé peniaze. Práve za pomoci Fica, ktorý možno až teraz dozrel a pochopil, čo tým spôsobil. Žiaľ, nemáme vlastnú menu. Hrôza, ktorá z toho v najhorších časoch vyplynie, sa bude dať napraviť. Možno prechodným zavedením paralelnej meny. Aj ľudia a malí obchodníci sa neraz vedeli vynájsť. Táto pliaga bude prekonateľná, aj keď sa asi nevyhneme inflácii.

Štvrtou pliagou je nečakané a priveľmi dlhodobé sucho. Spôsobí nízku úrodu. Pri hlbokom podceňovaní potravinovej bezpečnosti sme dosiahli najnižšiu úroveň potravinovej sebestačnosti v celej Európe. Porovnávať sa môžeme s niektorými africkými štátmi. Na prekonanie hroziaceho hladomoru bude potrebný komplex opatrení. Tiež je to produkt, v ktorom má zašpinené prsty aj ficovláda. Budeme len dúfať, že sa poučili a naberú odvahu robiť neštandardné opatrenia. Mimoriadna situácia si vyžaduje netradičné prostriedky, aj odvážne politické rozhodnutia. Po zrušení sankcií budeme mať nádej na oslabenie jej vplyvu.

Piatou pliagou bude radikálne zníženie sociálnej bezpečnosti. Masívne množstvo ľudí stratí robotu doma aj v zahraničí. Všetky štáty sa pri hroziacej nezamestnanosti na úrovni vyšších dvojciferných čísiel budú starať v prvom rade o svojich. Ich tupí politici možno budú presadzovať aj starostlivosť o svojich migrantov, ktorých si tam nerozvážne naťahali. Aj na riešenie veľmi vysokej nezamestnanosti sa už historicky osvedčili určité mechanizmy. Vyžiadajú si odvážne vládnutie. Nie nerozhodenkov, ktorí radi odovzdávajú zodpovednosť do rúk úradníkov a agentov. Ktorí pri ťažkostiach utekajú z bojiska a vybľakujú cez sociálne médiá. Ktorí nemajú kedy vládnuť, keďže sociopatická závislosť od facebooku a plačoviek im nedáva veľa zvyšného času. A psychopatická posadnutosť dobrým imidžom im nedáva možnosť pozrieť sa do zrkadla a zistiť, že kráľ je už medzitým nahý. Dúfam, že to pochopia aspoň tí, ktorí plačkov držia v sedle. Zo sedla sa dá zliezť potichúčky, ale dá sa z neho aj vyletieť, ak sa kôň vzoprie a jazdec netrénoval na rodeo.

Ale tak, ako bolo naznačené na začiatku, EÚ už nikdy nemôže byť taká vydieračská a diktátorská, ako predtým. Nástupnícke riešenie nebude monštrum, nedovolia to veľkí členovia, ktorí medzitým tiež preskupia sily a vyženú vinníkov stavu. Ušetríme na gigantických platoch eurokomisárov, europoslancov, aj na masívnej eurobyrokracii, na budovách a energiách, ktoré treba vykurovať, udržiavať, na preprave byrokratov, na honosných recepciách a samitoch, ktoré nikdy neprijali riešenie, vždy len nič nehovoriace komuniké. Ktoré neskôr musela horda manipulátorských médií interpretovať, aby vôbec niečo bolo povedané. Zrazu nám nebudú chýbať eurofondy na korumpovanie všetkého zlého a všetkých príživníkov. Zistíme, že bez dotácií, sa nám vytratia protištátky. Popri všetkom zle sa nám stane dobre. Predtým budú zdochliny kopať, budú sa nám pokúšať vmanipulovať trvalé náklady a zisky pre ich sponzorov, čo je šiesta pliaga, spojená s premývaním vedomia, ovládaním duševného aj psychického zdravia ľudí oligarchiou, manipuláciou médiami, sledovaním ľudí službami a políciou, terorizovaním súdmi. Napríklad vynútenou vakcináciou, cestou mechanizmov na kontrolu más, zrušením peňazí, vnútením bezhotovostného platenia, vyvolávaním strachu. Ak letcom budú úradníci vnucovať povinné očkovanie, mojou osobnou pliagou bude koniec mojej celoživotnej lásky: lietania. Tým som vyjadril môj postoj k vakcinácii, z ktorej manipulátori robia všeliek.

Len nech nepríde tá najhoršia, siedma pliaga: horúca svetová vojna, ktorú agenti provokujú vyvolávaním nenávisti, vytváraním nepriateľov. S rinčaním zbraňami v situácii biedy a krízy mali predkovia totalitných diktátorov západu bohaté skúsenosti. Na zabránenie najhoršiemu bude potrebné servilných šarlatánov, kolaborantov a agentov vymeniť za vlasteneckých politikov. Jediný typ vládnutia, ktorý sa osvedčil a ochránil svojich ľudí, je totiž národný štát. Ten, ku ktorému sa utiekajú vydedenci a vyhnanci z cudzích „rajov“. Aby zistili, že po odstránení amaterizmu a nastolení normálnosti je pre každého na svete jediným rajom jeho vlastná a jediná VLASŤ. Mechanizmus prevencie sa dá zhrnúť pod dve zaklínadlá: odstránenie monopolizácie všetkého nadnárodnými kartelmi a odstránenie moci peňazí ovládaním národov cez centrálne banky v súkromných rukách nadnárodnej oligarchie. Boh nech zostane na nebesiach, nedovoľme vydieranie samozvanými bohmi z mäsa a kostí. V tom je podstata riešenia.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190883x
Priemerná čítanosť článkov: 4545x

Autor blogu

Kategórie