Založ si blog

Milí Naši policajti a príslušníci Slovenskej armády. Úprimná výzva dôchodcu.

Nadpis aj nasledujúci text mi poslal istý učiteľ na dôchodku, s ktorým sa nie vo všetkom zhodneme, ale dokážeme veľmi kultivovane debatovať. Vzhľadom na veľmi aktuálny obsah sa s čitateľmi mojich blogov o tieto jeho úprimné slová delím. Pochopiteľne, s láskavým povolením autora.

Milí Naši policajti a príslušníci Slovenskej armády.
Dlho sme zvažovali, či zverejniť túto výzvu, ale po tom, čo sme videli, ako boli policajti zneužití proti vlastným občanom počas demonštrácie v Bratislave, sme sa dohodli, že mlčať nesmieme.
Rozhodli sme sa osloviť vás, našich policajtov a vojakov Slovenskej armády.
Už pri prvom vyhlásení Núdzového stavu vládou SR v marci tohto roka boli ste najmä vy, príslušníci polície, protizákonne zneužití. Mnohí to stále možno neviete a ste presvedčení, že ste konali a stále konáte v prospech nás občanov. Generálna prokuratúra priznala, že vyhlásenie Núdzového stavu v marci bolo v rozpore s právnym poriadkom a teda všetkých vás nútili do protiprávneho konania! Boli ste zneužití ako nástroj moci, ktorá je namierená proti všetkým tým, ktorí majú iný názor na to, ako vláda porušuje naše ústavné práva.
Je na každom z nás, ako sa stavia k tomu, čo sa v týchto dňoch deje u nás na Slovensku a prakticky v celom svete. Vy, príslušníci policajného zboru a Slovenskej armády ste ale v celkom inom postavení. Vašou úlohou je chrániť v duchu Ústavy zákonnosť na našom území, respektíve brániť náš štát voči vonkajšiemu nepriateľovi.
Plne si uvedomujeme v akej zložitej situácii sa nachádzate. Na jednej strane služobná povinnosť plniť príkazy vychádzajúce zo služobného pomeru a na druhej strane uvedomovanie si, že konáte proti vlastným príbuzným, priateľom, známym a vôbec proti nám všetkým. Vašou prvoradou úlohou je Pomáhať a Chrániť. To je to, čo by malo viesť vaše konanie. Pomáhať, Chrániť a Brániť svoj národ, svoju vlasť. Teraz je tá chvíľa, kedy môžete byť pre svoj národ prospešní tak, ako nikdy predtým.
Máme informácie, že mnohí z vás chcú odísť z aktívnej služby na znak nesúhlasu s konaním vlády SR. Prosíme vás, ostaňte. Pre svoj národ ste užitoční tam, kde ste. Tam je vaše miesto. Pripomeňte si slová, ktorými ste prisahali na Ústavu SR. Pozrite sa všetci do hĺbky svojej duše. Spýtajte sa sami seba a svojich blízkych, či je vaše konanie v harmónii s vašim svedomím. Spýtajte sa, či ste na tomto fyzickom svete pre to, aby ste ubližovali svojim sestrám a bratom, svojmu národu a slúžili zlu.
Chcú nás rozdeliť a vás používajú ako jeden z nástrojov na to, aby ste pomáhali medzi nami šíriť strach. Je vo vašej moci, aby ste svojim konaním obnovili dôveru občanov v políciu a Slovenskú armádu.
Žijeme v čase, pre ktorý je ťažké nájsť priliehavý názov. Myslíme si, že táto naša civilizácia ešte nikdy nestála pred takou obrovskou výzvou. Výzvou na prebudenie sa zo sna, v ktorom sme žili a mnohí stále žijeme.
Táto hra sa zakrátko skončí. Všetci sme hercami vo veľkolepom divadle. Záleží na každom z nás, na ktorú stranu sa postaví. My, prostí občania, v tejto hre zvíťazíme! Veríme, že aj vy budete stáť na tej správnej strane. Na strane pravdy, svedomia, úcty k našim predkom a zodpovednosti voči našim potomkom.
Toto video bude mať asi len krátke trvanie a preto prosím všetkých tých, ktorí si uvedomujú závažnosť situácie a potrebu oslovenia našich policajtov a príslušníkov Slovenskej armády, aby ho šírili na svojich kanáloch, aby bolo nemožné ho vymazať.
Za:

www.drzava-slovensko.sk

Peter Bulla – dôchodca

 

Pochopiteľne, ako autor správne predpokladal, video bolo vymazané, príčiny si ľahko overíte na webovej stránke.

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1186733x
Priemerná čítanosť článkov: 4530x

Autor blogu

Kategórie