Založ si blog

Budujme dobré vzťahy medzi národmi. Práve preto odmietajme kolonializmus, federalizmus, diktatúru.

Štátotvorné národy nepotrebujú nikoho na vnucovanie diktátu, stačia im domáci diktátori. My nepotrebujeme ani Brusel, ani Washington, ani Prahu. Tak, ako sme v minulosti nepotrebovali ani Moskvu, ani Budapešť, ani Viedeň, ani Berlín. S cudzím diktátom k nám prichádzali vždy iba problémy. Nič nepoškodí dobré slovensko-české vzťahy viac, ako nostalgické volanie po návrate kolonializmu vo forme údajnej federácie. Nič nepoškodzuje dobré vzťahy medzi národmi v rámci Európy viac, ako mocensky neokoloniálne motivovaná hypercentralizácia EÚ. Ak chce byť niekto s nami priateľ, nebude nám vnucovať žiadne koloniálne postavenie, ani federáciu. Odmietam akúkoľvek viacnárodnú federáciu, lebo sú zdrojom nestability, diktátu. Nechcem ani federalizovanú EÚ, v žiadnom prípade nechcem návrat českého kolonializmu. Buďme so všetkými slovanskými národmi v dlhodobom priateľskom vzťahu, aj s českým. Podmienkou bude odmietnutie nacistickej teórie a praxe čechoslovakizmu. Navždy a bez výnimky.

Prečo o tom píšem práve teraz? Na posledných protivládnych protestoch som bol priamym svedkom urážky a zároveň nekonečnej naivity časti účastníkov. Protest údajne organizovaný SNS-kou bol zakončený spevom štátnej hymny cudzieho štátu. Provokatérmi z radov protestujúcich. Možno naivnými, ale existujú vážne indície, že niekto im to mohol podsunúť. Ak je nejaká hymna slovami absolútne nevhodná pre cudzincov, tak je to česká hymna. A je mi jedno, akú reakciu môj postoj vyvolá. Nemám nič proti tomu, aby sa u nás štátnymi príslušníkmi daného národa spievala hymna akéhokoľvek cudzieho štátu pri vhodnej príležitosti a na vhodnom mieste. Povedzme na cudzom veľvyslanectve pri oslave ich štátneho sviatku. Alebo na medzinárodnom turnaji športovému víťazovi. Ale nie na slovenskom národnom proteste. Urážkou bolo už spievanie slovenskej hymny po českej na protestoch u západných susedov. Oni totiž spievali hymnu zaniknutého štátu, ktorého návrat objektívne žiadny Slovák nemôže chcieť. Budeme spievať hymnu Uhorska? Vo svetových jazykoch je tak označované Maďarsko!

Kontext je hrozivý, nepodceňujme ho. Pred časom sa mi po jednom vystúpení v alternatívnom rádiu e-mailom ozval istý český šovinista. Oslovil ma s tým, že podľa zvrátených argumentov nejakej ich čechoslovakistickej (teda neonacistickej) skupiny, bolo zrušenie tzv. federácie protiprávne. Z toho dôvodu vraj idú obnoviť český štát s kolóniou Slovensko. Netrafil, narazil na nekompromisného slovenského suverenistu. A spolu-otca našej štátnosti, ovládajúceho aj stratégiu, aj jej historické aspekty. Najzávažnejšia informácia v jeho e-maile bola: „peniaze nie sú problém“!

Porozmýšľajme. Pre koho nie sú peniaze problémom? Bežní ľudia to nie sú, ani poctiví živnostníci a podnikatelia to nie sú. Potom to budú výlučne a len oligarchovia a ich nevyčerpateľnými cudzími FIAT zdrojmi živené protištátne mimovládky. My ostatní máme problém s financovaním aj užitočných suverenistických projektov (viď Matica slovenská). Pokiaľ sa nepodvolíme diktátu pod hlavičkou „nezávislého“ financovania oligarchickými zdrojmi.

Ešte v deň protestu ma priatelia informovali, že „čírou náhodou“ nejaká zdanlivo nezávislá duša priživovala zločineckú myšlienku čechoslovakizmu a obnovu ich pseudo-federácie aj na protivládnom proteste v Nitre. Nedávno mi istá šovinistka na facebooku vnucovala, aby som potvrdil, že som najskôr Slovan. Keď som jej tvrdo a nekompromisne oznámil, že som výlučne a len Slovák a až odvodene som Slovan len preto, lebo Slováci sú slovanským národom, stíchla. Ale šovinistické chiméry o nutnosti obnovenia tzv. federácie podľa tých najtupších argumentov sa šíria mnohými kanálmi. Mimochodom, aj oficiálnymi. Napríklad názvami televíznych programov, ktoré už roky nenápadne podprahovo podsúvajú a priživujú nostalgiu. Aj čoraz väčším počtom reklám v cudzom jazyku, ktoré okamžite v prvej stotine sekundy vypínam. Lebo ma urážajú rovnako, ako by Holanďana v Holandsku urážali jemu ľahko zrozumiteľné reklamy v nemčine. Alebo Portugalca v Portugalsku jemu ľahko zrozumiteľné reklamy v Španielčine. Nehovoriac o Dánovi v jemu zrozumiteľnej švédčine. To ma robí normálnym, nie abnormálnym. Pre týchto extrémistických jazykových a kultúrnych rasistov peniaze evidentne nepredstavujú problém. Rovnako mi prekáža anglikanizácia všetkého, čiže používanie nepotrebných výrazov z angličtiny („hoax“ a podobne), hoci ju ovládam na vysokej profesionálnej úrovni. Za socializmu som takú masívnu mieru rusifikácie u nás necítil.

Spamätajme sa. Niekto sa usiluje brutálne zneužiť legitímne národné protivládne protesty na tie najpodlejšie protištátne ciele likvidácie štátnosti. Tomu niekomu „peniaze nerobia problém“. Ten niekto je potom oligarchia. Nielen mňa to úprimne znepokojuje, pretože to určite nie je náhoda. Nielen ja mám zlý pocit, že v pozadí stoja sily, ktoré sa o to vážne usilujú. Nielen ja cítim, že to nie je náhoda. Ani to, že V4 v poctivých spoločných cieľoch nesmie byť funkčná. Asi niekomu nedochádza, že český sused je už zaplienený nelegálnymi migrantmi a bude potrebovať ich odkladisko. Teraz v pandemickom pláne úmyselne postupujú tak, aby to vyzeralo, že my občania si sami žiadame návrat pražskej federácie, keď sa už opovažujeme odmietať rovnako zločinnú bruselskú. Chcem priateľstvo medzi národmi, preto budem odmietať každý kolonializmus a každú diktatúru. Tak „európsku“, „bratskú“, aj vládnu. Sleduje tieto aktivity SIS, ktorej hlavným poslaním je ochrana štátnosti? Alebo nemá zdroje, lebo sa „venuje“ vlasteneckým „radikálom“ odmietajúcich hypercentralizáciu EÚ?

Kto nepozná plány susedných štátov, ten s nimi nemôže uzatvárať spojenectvá: Sun-Tzu. 11.

26.02.2021

Pokračujem 11. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Poznaj nepriateľa a poznaj seba, tvoje víťazstvo nikdy nebude ohrozené: Sun-Tzu. 10. časť.

24.02.2021

Pokračujem 10. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

Keď sú vojská nedisciplinované generál nemá autoritu: Sun-Tzu? 9. časť.

22.02.2021

Pokračujem 9. časťou z trinástich zo seriálu múdrostí staročínskeho Majstra Sun. Tento originálny autorský preklad z roku 1996 poskytujem pre Inštitút sociálno-ekonomických otázok, pre Armádny magazín v Hlavných správach a pre všetky médiá, presadzujúce slobodu slova, ktoré si ho osvoja. Je určený pre všetkých múdrych vlasti oddaných Slovákov bez ohľadu na [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

petersvec

Bez nacionalizmu, čiže vlastenectva, je každý politik len príživník z peňazí platcov daní a každý vojak len vešiak na uniformu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 1190169x
Priemerná čítanosť článkov: 4543x

Autor blogu

Kategórie